Whey Protein

Cena
Brendovi Suplemenata

Šta je Whey protein?

Whey protein je vrsta proteina koji se dobija kao nusproizvod procesa proizvodnje sira. Kada se mleko koaguliše kako bi se napravio sir, tečni deo koji se odvaja naziva se surutka. Whey protein se ekstrahuje iz ove surutke i prerađuje u prah.

Glavni razlog popularnosti whey proteina je visok sadržaj proteina po porciji i brza apsorpcija u telu. Whey protein sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina, koje su ključne za izgradnju mišića i oporavak tkiva. Zbog toga se često koristi kao dodatak ishrani za podršku mišićnom rastu i oporavku, kao i za održavanje opšteg zdravlja.

Podela Wheya po obliku

Postoje tri glavne vrste whey proteina: whey koncentrat, whey izolat i whey hidrolizat. Whey koncentrat je oblik koji sadrži nešto više masti i laktoze u poređenju s ostalim oblicima, dok su whey izolat i whey hidrolizat dodatno obrađeni kako bi se smanjio sadržaj masti i laktoze. Whey izolat, posebno, sadrži visok udio proteina (obično 90% ili više) po obroku.

Whey protein se često koristi od strane sportista i rekreativnih vežbača kako bi povećali unos proteina i podržali svoje ciljeve u vezi sa izgradnjom mišića i oporavkom nakon treninga. Takođe se koristi i u mnogim drugim situacijama, uključujući podršku opštem zdravlju i kao sastojak u raznim receptima za pripremu hrane i napitaka.

Koja je namena Whey Proteina?

Izgradnja mišićne mase: Whey protein je poznat po visokom sadržaju esencijalnih aminokiselina, što ga čini efikasnim u podsticanju sinteze proteina i izgradnji mišićne mase. Zbog toga se često koristi od strane sportista i rekreativnih vežbača kao dodatak ishrani za podršku mišićnom rastu.

Oporavak nakon treninga: Proteini surutke se brzo apsorbuju u telu, što ih čini idealnim za konzumiranje nakon treninga kako bi se ubrzao proces oporavka mišića i smanjio mišićna oštećenja uzrokovana treningom.

Podrška opštem zdravlju: Whey protein može doprineti održavanju zdravog imunološkog sistema, poboljšanju funkcije digestivnog sistema i podršci opštem zdravlju zbog svog visokog nutritivnog profila.

Gubitak težine: Konzumacija whey proteina može pomoći u održavanju osećaja sitosti i podržati gubitak telesne masti, posebno kada se koristi kao zamena za obrok ili međuobrok.

Dodatni izvor proteina: Za osobe koje ne unose dovoljno proteina putem svoje redovne ishrane, whey protein može biti praktičan način da se poveća unos proteina i ispuni dnevne potrebe.

Ukratko, whey protein se koristi za podršku mišićnom rastu, oporavku nakon treninga, održavanju opšteg zdravlja, podršci gubitku težine i kao dodatni izvor proteina u ishrani.

 

Kako odabrati odgovarajući whey protein?

 

Ciljevi: Prvo razmotrite svoje ciljeve. Da li želite izgraditi mišićnu masu, podržati oporavak nakon treninga, održavati opšte zdravlje ili nešto drugo? Vaši ciljevi će vam pomoći da odaberete whey protein koji odgovara vašim potrebama.

Vrsta whey proteina: Postoje tri glavne vrste whey proteina: whey koncentrat, whey izolat i whey hidrolizat. Whey koncentrat sadrži nešto više masti i laktoze, dok su whey izolat i whey hidrolizat čišći oblici whey proteina. Ako želite visok udeo proteina po porciji, bez masti i laktoze, možda biste preferirali whey izolat ili whey hidrolizat.

Sastojci: Pažljivo pročitajte listu sastojaka na etiketi proizvoda. Želite izabrati whey protein koji sadrži visok kvalitet proteina kao glavni sastojak, s minimalnom količinom dodanih šećera, masti i aditiva.

Kvalitet i reputacija proizvođača: Birajte whey protein od poznatih i pouzdanih proizvođača. Pročitajte recenzije proizvoda i istražite reputaciju proizvođača kako biste bili sigurni u kvalitet proizvoda.

Ukus i tekstura: Ukus whey proteina može biti važan faktor, posebno ako planirate konzumirati proteinski šejk svakodnevno. Isprobajte različite ukuse kako biste pronašli onaj koji vam najviše odgovara.

Cena: Konačno, razmislite o vašem budžetu. Whey proteini mogu varirati u ceni, pa pronađite proizvod koji odgovara vašem budžetu, ali nemojte zanemariti kvalitet zbog niže cene.

Nakon što uzmete u obzir sve ove faktore, odaberite whey protein koji najbolje odgovara vašim ciljevima, potrebama i preferencijama. Ako niste sigurni, konsultujte se sa nutricionistom ili osobom stručnom u oblasti fitnesa kako biste dobili preporuke prilagođene vašim individualnim potrebama.

Combat Protein Powder - 1814 gr
Ušteda 11%
Nema na zalihama
6.990 rsd 6.200 rsd
4 MusclePharm Combat Powder® sadrži čak 25 g visokokvalitetnog proteina po dozi, izvrsnog je ukusa i dobre rastvorljivosti, specijalno formulisan za sportiste i aktivne ljude. Kako bi omogućili mišićni rast i maksimalnu iskorišćenost proteina, stručnjaci u MusclePharmu su osmislili Combat...
Nema na zalihama
15.000 rsd
Ultimate Nutrition 100% Prostar Whey se sastoji najvećim delom od izolata i malim procentom koncentrata, sa 83,3% proteina spada u najviši rang whey proteina! Osim toga, Prostar sadrži hidrolizovane peptide u zaista osetnoj, a ne samo u simboličnoj količini! Vaši mišići i telo će vam biti...
BrendUltimate Nutrition Težina4,5 kg
Nema na zalihama
7.200 rsd
  ultrafiltrirani koncentrat proteina surutke visokog kvaliteta   imunoglobulini - podrška imuno sistemu   visok nivo anaboličkih amino kiselina (BCAA, arginin, glutamin, tirozin)   odlični ukusi   Sadržaj 100% Whey Protein-a je unapređen dodacima ultrafrakcije iz...
BrendScitec Nutrition Težina2.3 kg
Blastex Whey protein 2000 gr
Ušteda 10%
0.0
Nema na zalihama
5.500 rsd 4.950 rsd
⁷Neposredno nakon treninga (u roku od 1 h) neophodno je uneti proteine koji će služiti za regeneraciju, reparaciju i rast mišića. Lako svarljivi proteini kao što su proteini surutke pokazuju bolje efekte nego klasična hrana. Proteini surutke su nusproizvod pri proizvodnji sira, i sastoje se...
BrendBlastex Težina2 kg
0.0
Nema na zalihama
6.490 rsd
73% CFM proteina surutke doprinosi rastu i održavanju mišićne mase i održavanju normalnog stanja kostiju sa digestivnim enzimima, za bolje varenje. Naš Instant CFM WHEY PROTEIN „Mikrofiltracija unakrsnog protoka“ proizvodni proces je jedan od najboljih oblika procesa proizvodnje, kada je whey...
BrendAzgard Nutrition Težina2.3 kg
Blastex Whey protein 4000 gr
Ušteda 15%
Nema na zalihama
8.900 rsd 7.600 rsd
Neposredno nakon treninga (u roku od 1 h) neophodno je uneti proteine koji će služiti za regeneraciju, reparaciju i rast mišića. Lako svarljivi proteini kao što su proteini surutke pokazuju bolje efekte nego klasična hrana. Proteini surutke su nusproizvod pri proizvodnji sira, i sastoje se...
BrendBlastex Težina4 kg
0.0
Nema na zalihama
3.890 rsd 2.600 rsd
Rast i održanje mišićne mase! QNT teži zdravom životnom stilu i trudi se omogućiti vašem telu pravilan razvoj. S tom svrhom poboljšali su svoje proteinske dodatke koji sadrže najkvalitetniji odnos hranjivih materija. Delicious Whey Protein sadrži samo najbolje izvore proteina, kao što su...
BrendQNT Težina900 gr
Nema na zalihama
2.260 rsd
WPC | WHEY ISO XP | HIDROLIZOVANI WHEY Izgradnja i održanje mišićne mase Izvanrednih ukusa i odlične rastvorljivosti Bez GLUTENA Visoko kvalitetni proteini i BCAA Informed Sport  sertifikat i analiza svake šarže Halal sertifikat Whey protein, odnosno...
BrendApplied Nutrition Težina450 gr
0.0
Nema na zalihama
6.700 rsd
Koncentrat proteina surutke, WPC Proteini surutke predstavljaju jednu od 2 glavne grupe proteina kravljeg mleka, druga grupa su kazeini. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina u kravljem mleku, a preostalih oko 20% su proteini surutke. Dobijaju se kao sporedni produkti u procesu...
BrendMammut Nutrition Težina3 kg
0.0
Nema na zalihama
2.990 rsd
  ultrafiltrirani koncentrat proteina surutke visokog kvaliteta   imunoglobulini - podrška imuno sistemu   visok nivo anaboličkih amino kiselina (BCAA, arginin, glutamin, tirozin)   odlični ukusi Sadržaj 100% Whey Protein-a je unapređen dodacima ultrafrakcije iz proteina...
BrendScitec Nutrition Težina900 gr
Prikaži drugi 10 proizvod
Filtriranje proizvoda
Cena

rsd  –  rsd

  • 160rsd
  • 17000rsd
Brendovi Suplemenata
    Prikaži sve (33)