Whey Protein

Cena
Brendovi Suplemenata

Šta je Whey protein?

Whey protein je vrsta proteina koji se dobija kao nusproizvod procesa proizvodnje sira. Kada se mleko koaguliše kako bi se napravio sir, tečni deo koji se odvaja naziva se surutka. Whey protein se ekstrahuje iz ove surutke i prerađuje u prah.

Glavni razlog popularnosti whey proteina je visok sadržaj proteina po porciji i brza apsorpcija u telu. Whey protein sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina, koje su ključne za izgradnju mišića i oporavak tkiva. Zbog toga se često koristi kao dodatak ishrani za podršku mišićnom rastu i oporavku, kao i za održavanje opšteg zdravlja.

Podela Wheya po obliku

Postoje tri glavne vrste whey proteina: whey koncentrat, whey izolat i whey hidrolizat. Whey koncentrat je oblik koji sadrži nešto više masti i laktoze u poređenju s ostalim oblicima, dok su whey izolat i whey hidrolizat dodatno obrađeni kako bi se smanjio sadržaj masti i laktoze. Whey izolat, posebno, sadrži visok udio proteina (obično 90% ili više) po obroku.

Whey protein se često koristi od strane sportista i rekreativnih vežbača kako bi povećali unos proteina i podržali svoje ciljeve u vezi sa izgradnjom mišića i oporavkom nakon treninga. Takođe se koristi i u mnogim drugim situacijama, uključujući podršku opštem zdravlju i kao sastojak u raznim receptima za pripremu hrane i napitaka.

Koja je namena Whey Proteina?

Izgradnja mišićne mase: Whey protein je poznat po visokom sadržaju esencijalnih aminokiselina, što ga čini efikasnim u podsticanju sinteze proteina i izgradnji mišićne mase. Zbog toga se često koristi od strane sportista i rekreativnih vežbača kao dodatak ishrani za podršku mišićnom rastu.

Oporavak nakon treninga: Proteini surutke se brzo apsorbuju u telu, što ih čini idealnim za konzumiranje nakon treninga kako bi se ubrzao proces oporavka mišića i smanjio mišićna oštećenja uzrokovana treningom.

Podrška opštem zdravlju: Whey protein može doprineti održavanju zdravog imunološkog sistema, poboljšanju funkcije digestivnog sistema i podršci opštem zdravlju zbog svog visokog nutritivnog profila.

Gubitak težine: Konzumacija whey proteina može pomoći u održavanju osećaja sitosti i podržati gubitak telesne masti, posebno kada se koristi kao zamena za obrok ili međuobrok.

Dodatni izvor proteina: Za osobe koje ne unose dovoljno proteina putem svoje redovne ishrane, whey protein može biti praktičan način da se poveća unos proteina i ispuni dnevne potrebe.

Ukratko, whey protein se koristi za podršku mišićnom rastu, oporavku nakon treninga, održavanju opšteg zdravlja, podršci gubitku težine i kao dodatni izvor proteina u ishrani.

 

Kako odabrati odgovarajući whey protein?

 

Ciljevi: Prvo razmotrite svoje ciljeve. Da li želite izgraditi mišićnu masu, podržati oporavak nakon treninga, održavati opšte zdravlje ili nešto drugo? Vaši ciljevi će vam pomoći da odaberete whey protein koji odgovara vašim potrebama.

Vrsta whey proteina: Postoje tri glavne vrste whey proteina: whey koncentrat, whey izolat i whey hidrolizat. Whey koncentrat sadrži nešto više masti i laktoze, dok su whey izolat i whey hidrolizat čišći oblici whey proteina. Ako želite visok udeo proteina po porciji, bez masti i laktoze, možda biste preferirali whey izolat ili whey hidrolizat.

Sastojci: Pažljivo pročitajte listu sastojaka na etiketi proizvoda. Želite izabrati whey protein koji sadrži visok kvalitet proteina kao glavni sastojak, s minimalnom količinom dodanih šećera, masti i aditiva.

Kvalitet i reputacija proizvođača: Birajte whey protein od poznatih i pouzdanih proizvođača. Pročitajte recenzije proizvoda i istražite reputaciju proizvođača kako biste bili sigurni u kvalitet proizvoda.

Ukus i tekstura: Ukus whey proteina može biti važan faktor, posebno ako planirate konzumirati proteinski šejk svakodnevno. Isprobajte različite ukuse kako biste pronašli onaj koji vam najviše odgovara.

Cena: Konačno, razmislite o vašem budžetu. Whey proteini mogu varirati u ceni, pa pronađite proizvod koji odgovara vašem budžetu, ali nemojte zanemariti kvalitet zbog niže cene.

Nakon što uzmete u obzir sve ove faktore, odaberite whey protein koji najbolje odgovara vašim ciljevima, potrebama i preferencijama. Ako niste sigurni, konsultujte se sa nutricionistom ili osobom stručnom u oblasti fitnesa kako biste dobili preporuke prilagođene vašim individualnim potrebama.

5 Star Whey Protein, 3000gr
Ušteda 19%
Koncentrat proteina surutke 5 Stars Whey Protein u 24 g proteina objedinjuje koncentrat proteina surutke (89%), izolat proteina surutke (5%) i hidrolizovani protein – peptide surutke (6%). Izvanredan odnos kvaliteta i cene u izuzetno praktičnom pakovanju pruža: • 24 g...
Biotech Pure Whey - 2.27 kg
Ušteda 19%
22 g visokokvalitetnog proteina surutke po porciji nizak sadržaj ugljenih hidrata i masti bogat glutaminom - za bolji oporavak nakon napornih treninga Zaslađem stevijom Bilo da trenirate da biste povećali čistu mišićnu masu ili držite dijetu kako bi ste izgubili masno tkivo,...
BrendBiotech Usa Težina2.3 kg
Battery Nutrition Whey Protein -  dodatak ishrani. Visoka količina koncentrovanih proteina u prahu. Stvoren posebno za fizički aktivne osobe i sportiste. Sa šećerima i zaslađivačima. Proizvod sadrži efikasnu mešavinu proteina surutke, koji obogaćuju ishranu. Zbog visoke vrednosti, proteini...
Basic Whey Protein je napredna formula proteina surutke, napravljena za sve sportaše, koji žele više mišića, više snage i brži oporavak. Svaki obrok osigurava 22g whey proteina surutke i 5 grama aminokiselina razgranatog lanca (BCAA), te sa 2,4 grama možda i najbitnije aminokiseline L-leucin...
BrendThe Nutrition Težina1,8 kg
Dymatize Elite Whey Protein 2.1 kg
Ušteda 9%
Na lageru
7.990 rsd 7.290 rsd
+
Dodatak ishrani sa 25 g proteina surutke po dozi (izolat i koncentrat) sa zaslađivačima Bez šećera, sa minimalno ugljenih hidrata Brza apsorpcija Poboljšava oporavak nakon intenzivnih treninga Pomaže u očuvanju i izgradnji mišićne mase Odličan dodatak i pri dijetama...
Na lageru
8.500 rsd
+
Ultimate Prostar 100% Whey Protein je razvijen da pruži vašim mišićima maksimalnu ishranu za bolje rezultate. Mešavina esencijalnih i neesencijalnih amino kiselina zajedno sa najkvalitetnijim proteinom surutke čini ovo savršenim dodatkom vašoj strategiji suplementacije. Ultimate...
BrendUltimate Nutrition Težina2,3 kg
Na lageru
1.990 rsd
+
OstroVit OATS & WHEY 1000 g OstroVit OATS & WHEY je proizvod u prahu koji je kombinacija ovsa i i proteina surutke. OATS & WHEY je savršena zamena za doručak ili drugi obrok koji će vam obezbediti energiju za ostatak dana. Samo dodajte mleko ili vodu da biste uživali u...
BrendOstrovit Težina1 kg
0.0
Na lageru
6.550 rsd
+
  WPC | WHEY ISO XP | HIDROLIZOVANI WHEY Izgradnja i održanje mišićne mase Izvanrednih ukusa i odlične rastvorljivosti Bez GLUTENA Visoko kvalitetni proteini i BCAA Informed Sport  sertifikat i analiza svake šarže Halal sertifikat Whey protein,...
BrendApplied Nutrition Težina2.3 kg
Na lageru
4.900 rsd
+
Povećajte svoju mišićnu masu sa proteinom Superior Whey Core!  Jedini na tržištu koji dodaje BCAA i glutamin peptide za najbržu apsorpciju! Superior Whey Core sadrži: sve potrebne aminokiseline koje su potrebne za rast čiste mišićne mase dovoljnu količinu proteina...
BrendSuperior 14 Težina2,3 kg
Biotech 100% Pure Whey - 454gr unflavoured
Ušteda 15%
0.0
Na lageru
1.850 rsd 1.572 rsd
+
Whey protein koncetrat vrhunskog kvaliteta, bez šecera, zaslađivača, boja i ukusa. 100%  W hey  P rotein  C oncetrate Neutralnog ukusa Visokog proteinskog sadržaja Niskog sadržaja masti i ugljnih hidrata Brze i lake apsorpcije Bez Glutena Da li...
BrendBiotech Usa Težina450 gr
Prikaži drugi 10 proizvod
Filtriranje proizvoda
Cena

rsd  –  rsd

  • 160rsd
  • 17000rsd
Brendovi Suplemenata
    Prikaži sve (33)