Whey Protein

Cena
Brendovi Suplemenata

Šta je Whey protein?

Whey protein je vrsta proteina koji se dobija kao nusproizvod procesa proizvodnje sira. Kada se mleko koaguliše kako bi se napravio sir, tečni deo koji se odvaja naziva se surutka. Whey protein se ekstrahuje iz ove surutke i prerađuje u prah.

Glavni razlog popularnosti whey proteina je visok sadržaj proteina po porciji i brza apsorpcija u telu. Whey protein sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina, koje su ključne za izgradnju mišića i oporavak tkiva. Zbog toga se često koristi kao dodatak ishrani za podršku mišićnom rastu i oporavku, kao i za održavanje opšteg zdravlja.

Podela Wheya po obliku

Postoje tri glavne vrste whey proteina: whey koncentrat, whey izolat i whey hidrolizat. Whey koncentrat je oblik koji sadrži nešto više masti i laktoze u poređenju s ostalim oblicima, dok su whey izolat i whey hidrolizat dodatno obrađeni kako bi se smanjio sadržaj masti i laktoze. Whey izolat, posebno, sadrži visok udio proteina (obično 90% ili više) po obroku.

Whey protein se često koristi od strane sportista i rekreativnih vežbača kako bi povećali unos proteina i podržali svoje ciljeve u vezi sa izgradnjom mišića i oporavkom nakon treninga. Takođe se koristi i u mnogim drugim situacijama, uključujući podršku opštem zdravlju i kao sastojak u raznim receptima za pripremu hrane i napitaka.

Koja je namena Whey Proteina?

Izgradnja mišićne mase: Whey protein je poznat po visokom sadržaju esencijalnih aminokiselina, što ga čini efikasnim u podsticanju sinteze proteina i izgradnji mišićne mase. Zbog toga se često koristi od strane sportista i rekreativnih vežbača kao dodatak ishrani za podršku mišićnom rastu.

Oporavak nakon treninga: Proteini surutke se brzo apsorbuju u telu, što ih čini idealnim za konzumiranje nakon treninga kako bi se ubrzao proces oporavka mišića i smanjio mišićna oštećenja uzrokovana treningom.

Podrška opštem zdravlju: Whey protein može doprineti održavanju zdravog imunološkog sistema, poboljšanju funkcije digestivnog sistema i podršci opštem zdravlju zbog svog visokog nutritivnog profila.

Gubitak težine: Konzumacija whey proteina može pomoći u održavanju osećaja sitosti i podržati gubitak telesne masti, posebno kada se koristi kao zamena za obrok ili međuobrok.

Dodatni izvor proteina: Za osobe koje ne unose dovoljno proteina putem svoje redovne ishrane, whey protein može biti praktičan način da se poveća unos proteina i ispuni dnevne potrebe.

Ukratko, whey protein se koristi za podršku mišićnom rastu, oporavku nakon treninga, održavanju opšteg zdravlja, podršci gubitku težine i kao dodatni izvor proteina u ishrani.

 

Kako odabrati odgovarajući whey protein?

 

Ciljevi: Prvo razmotrite svoje ciljeve. Da li želite izgraditi mišićnu masu, podržati oporavak nakon treninga, održavati opšte zdravlje ili nešto drugo? Vaši ciljevi će vam pomoći da odaberete whey protein koji odgovara vašim potrebama.

Vrsta whey proteina: Postoje tri glavne vrste whey proteina: whey koncentrat, whey izolat i whey hidrolizat. Whey koncentrat sadrži nešto više masti i laktoze, dok su whey izolat i whey hidrolizat čišći oblici whey proteina. Ako želite visok udeo proteina po porciji, bez masti i laktoze, možda biste preferirali whey izolat ili whey hidrolizat.

Sastojci: Pažljivo pročitajte listu sastojaka na etiketi proizvoda. Želite izabrati whey protein koji sadrži visok kvalitet proteina kao glavni sastojak, s minimalnom količinom dodanih šećera, masti i aditiva.

Kvalitet i reputacija proizvođača: Birajte whey protein od poznatih i pouzdanih proizvođača. Pročitajte recenzije proizvoda i istražite reputaciju proizvođača kako biste bili sigurni u kvalitet proizvoda.

Ukus i tekstura: Ukus whey proteina može biti važan faktor, posebno ako planirate konzumirati proteinski šejk svakodnevno. Isprobajte različite ukuse kako biste pronašli onaj koji vam najviše odgovara.

Cena: Konačno, razmislite o vašem budžetu. Whey proteini mogu varirati u ceni, pa pronađite proizvod koji odgovara vašem budžetu, ali nemojte zanemariti kvalitet zbog niže cene.

Nakon što uzmete u obzir sve ove faktore, odaberite whey protein koji najbolje odgovara vašim ciljevima, potrebama i preferencijama. Ako niste sigurni, konsultujte se sa nutricionistom ili osobom stručnom u oblasti fitnesa kako biste dobili preporuke prilagođene vašim individualnim potrebama.

6PAK Milky Shake Whey je nutritivni proteinski šejk stvoren kako bi sportistima osigurao unos preko potrebnih proteina putem nove, poboljšane formule obogaćene posebnim sastojkom – mlaćenicom* (buttermilk). Ukupno 71% proteina izdvojeno je iz whey protein koncentrata (WPC), a dodatak...
Brend6 Pak Nutrition Težina1,8 kg
0.0
Nema na zalihama
7.140 rsd
Azgard Nutrition 100% Azgard Protein Matrix je formula za izgradnju mišića dizajnirana za sve sportiste koji traže povećanje mišića, snagu, bolje performanse i brže rezultate. 100% Azgard Protein Matrix potiče prvenstveno od 2 vrste proteina surutke, najpopularnijih izvora proteina dostupnih...
BrendAzgard Nutrition Težina3 kg
0.0
Nema na zalihama
‍160‍ rsd
Ultimate Nutrition 100% Prostar Whey se sastoji najvećim delom od izolata i malim procentom koncentrata, sa 83,3% proteina spada u najviši rang whey proteina! Osim toga, Prostar sadrži hidrolizovane peptide u zaista osetnoj, a ne samo u simboličnoj količini! Vaši mišići i telo će vam biti...
0.0
Nema na zalihama
1.850 rsd
Neposredno nakon treninga (u roku od 1 h) neophodno je uneti proteine koji će služiti za regeneraciju, reparaciju i rast mišića. Lako svarljivi proteini kao što su proteini surutke pokazuju bolje efekte nego klasična hrana. Proteini surutke su nusproizvod pri proizvodnji sira, i sastoje se...
BrendBlastex Težina700 gr
0.0
Nema na zalihama
4.900 rsd
Odličnog ukusa, lako se rastvara i brzo apsorbuje! Proteini su jedne od najbitinijih i neophodnih hranljivih materija u ljudskom telu. Kako sportisti vežbaju, tako njihovo telo ima potrebu za dodatnu dozu aminokiselina – mnogo veću od neaktivnih ljudi. Sci-Muscle 100R Whey™ je kombinacija...
BrendSci Muscle Težina2 kg
0.0
Nema na zalihama
2.600 rsd
Koncentrat proteina surutke, WPC Proteini surutke predstavljaju jednu od 2 glavne grupe proteina kravljeg mleka, druga grupa su kazeini. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina u kravljem mleku, a preostalih oko 20% su proteini surutke. Dobijaju se kao sporedni produkti u procesu...
BrendMammut Nutrition Težina1 kg
0.0
Nema na zalihama
6.690 rsd
100% Whey Premium – koncentrat proteina surutke koji karakteriše visoka biološka vrednost i veliki udeo aminokiselina. Prednosti ovog tipa koncentrata proteina jesu biološki aktivne komponente kao što su: laktoglobulini (36%); alfa laktalbumin (20%); imunoglobulini (10%), albumin iz seruma...
BrendActiv Lab Težina2kg
Šta je Protein Matrix?   Protein matrix je proteinski blend osmišljen sa idejom da se stvori visokoefikasan i vredan dodatak ishrani koji organizam može da iskoristi na najoptimalniji način. Sastoji se od koncentrata proteina surutke (50%), koncentrata proteina mleka (30%), hidrolizovanog...
BrendVitalikum Težina2,3 kg
0.0
Nema na zalihama
2.500 rsd 2.200 rsd
Proteini  prisutni u proizvodu Weider Protein 80 Plus (protein surutke, mleka i protein jaja) su potpuni protein visoke iskorljistivosti i visoke biološke vrednosti koji sadrže sve esencijalne aminokiseline u optimalnom odnosu.  Proteini surutke  predstavljaju derivate proteina mleka, dostupni...
BrendWeider Težina500 gr
0.0
Nema na zalihama
2.990 rsd
ZAŠTO IZABRATI OVAJ PROIZVOD? Sjajan za osobe koje slede Keto dijetu Sadrži MCT, semenje lana, L-karnitin, ekstrakt zelenoj čaja i CLA Namenjen gubitku masnoća i održavanju skladnog tela ŠTA JE DIET WHEY KETO? Diet Whey Keto je Keto verzija PhD Diet Whey proteina,...
BrendPHD Nutrition Težina600gr
Prikaži drugi 9 proizvod
Filtriranje proizvoda
Cena

rsd  –  rsd

  • 160rsd
  • 17000rsd
Brendovi Suplemenata
    Prikaži sve (33)