Whey Protein

Cena
Brendovi Suplemenata

Šta je Whey protein?

Whey protein je vrsta proteina koji se dobija kao nusproizvod procesa proizvodnje sira. Kada se mleko koaguliše kako bi se napravio sir, tečni deo koji se odvaja naziva se surutka. Whey protein se ekstrahuje iz ove surutke i prerađuje u prah.

Glavni razlog popularnosti whey proteina je visok sadržaj proteina po porciji i brza apsorpcija u telu. Whey protein sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina, koje su ključne za izgradnju mišića i oporavak tkiva. Zbog toga se često koristi kao dodatak ishrani za podršku mišićnom rastu i oporavku, kao i za održavanje opšteg zdravlja.

Podela Wheya po obliku

Postoje tri glavne vrste whey proteina: whey koncentrat, whey izolat i whey hidrolizat. Whey koncentrat je oblik koji sadrži nešto više masti i laktoze u poređenju s ostalim oblicima, dok su whey izolat i whey hidrolizat dodatno obrađeni kako bi se smanjio sadržaj masti i laktoze. Whey izolat, posebno, sadrži visok udio proteina (obično 90% ili više) po obroku.

Whey protein se često koristi od strane sportista i rekreativnih vežbača kako bi povećali unos proteina i podržali svoje ciljeve u vezi sa izgradnjom mišića i oporavkom nakon treninga. Takođe se koristi i u mnogim drugim situacijama, uključujući podršku opštem zdravlju i kao sastojak u raznim receptima za pripremu hrane i napitaka.

Koja je namena Whey Proteina?

Izgradnja mišićne mase: Whey protein je poznat po visokom sadržaju esencijalnih aminokiselina, što ga čini efikasnim u podsticanju sinteze proteina i izgradnji mišićne mase. Zbog toga se često koristi od strane sportista i rekreativnih vežbača kao dodatak ishrani za podršku mišićnom rastu.

Oporavak nakon treninga: Proteini surutke se brzo apsorbuju u telu, što ih čini idealnim za konzumiranje nakon treninga kako bi se ubrzao proces oporavka mišića i smanjio mišićna oštećenja uzrokovana treningom.

Podrška opštem zdravlju: Whey protein može doprineti održavanju zdravog imunološkog sistema, poboljšanju funkcije digestivnog sistema i podršci opštem zdravlju zbog svog visokog nutritivnog profila.

Gubitak težine: Konzumacija whey proteina može pomoći u održavanju osećaja sitosti i podržati gubitak telesne masti, posebno kada se koristi kao zamena za obrok ili međuobrok.

Dodatni izvor proteina: Za osobe koje ne unose dovoljno proteina putem svoje redovne ishrane, whey protein može biti praktičan način da se poveća unos proteina i ispuni dnevne potrebe.

Ukratko, whey protein se koristi za podršku mišićnom rastu, oporavku nakon treninga, održavanju opšteg zdravlja, podršci gubitku težine i kao dodatni izvor proteina u ishrani.

 

Kako odabrati odgovarajući whey protein?

 

Ciljevi: Prvo razmotrite svoje ciljeve. Da li želite izgraditi mišićnu masu, podržati oporavak nakon treninga, održavati opšte zdravlje ili nešto drugo? Vaši ciljevi će vam pomoći da odaberete whey protein koji odgovara vašim potrebama.

Vrsta whey proteina: Postoje tri glavne vrste whey proteina: whey koncentrat, whey izolat i whey hidrolizat. Whey koncentrat sadrži nešto više masti i laktoze, dok su whey izolat i whey hidrolizat čišći oblici whey proteina. Ako želite visok udeo proteina po porciji, bez masti i laktoze, možda biste preferirali whey izolat ili whey hidrolizat.

Sastojci: Pažljivo pročitajte listu sastojaka na etiketi proizvoda. Želite izabrati whey protein koji sadrži visok kvalitet proteina kao glavni sastojak, s minimalnom količinom dodanih šećera, masti i aditiva.

Kvalitet i reputacija proizvođača: Birajte whey protein od poznatih i pouzdanih proizvođača. Pročitajte recenzije proizvoda i istražite reputaciju proizvođača kako biste bili sigurni u kvalitet proizvoda.

Ukus i tekstura: Ukus whey proteina može biti važan faktor, posebno ako planirate konzumirati proteinski šejk svakodnevno. Isprobajte različite ukuse kako biste pronašli onaj koji vam najviše odgovara.

Cena: Konačno, razmislite o vašem budžetu. Whey proteini mogu varirati u ceni, pa pronađite proizvod koji odgovara vašem budžetu, ali nemojte zanemariti kvalitet zbog niže cene.

Nakon što uzmete u obzir sve ove faktore, odaberite whey protein koji najbolje odgovara vašim ciljevima, potrebama i preferencijama. Ako niste sigurni, konsultujte se sa nutricionistom ili osobom stručnom u oblasti fitnesa kako biste dobili preporuke prilagođene vašim individualnim potrebama.

Basic Supplements 100% PRO Whey Protein - 4300 gr
Besplatna isporuka
Basic Supplements  Whey po vašem ukusu Napredna formula 100% proteina surutke za podršku rasta mišića. 100% Whey Protein je naučno osmišljena, poboljšana formula proteina surutke dizajnirana za sve sportiste koji traže više mišića, više snage i bolje performanse. Svaka porcija...
Biotech Power Protein 4 kg
Ušteda 21%
Biotech power protein 4 kg, protein za svačiji budžet Visok sadržaj proteina - 26g po porciji Sa dodatkom kreatina - 1500mg po porciji Bez laktoze* Bez šećera* Bez masti* Bez glutena Sjajan odnos cene i kvaliteta Tragate za proteinom koji će vas zasititi, u celosti...
UkusČokolada BrendBiotech Usa
0.0
Na lageru
6.690 rsd
   
UkusTrostruka čokolada Težina2,2 kg
Superior Whey Core, 5000gr
Besplatna isporuka
Ušteda 15%
Povećajte svoju mišićnu masu sa proteinom Superior Whey Core!  Jedini na tržištu koji dodaje BCAA i glutamin peptide za najbržu apsorpciju! Superior Whey Core sadrži: sve potrebne aminokiseline koje su potrebne za rast čiste mišićne mase dovoljnu količinu proteina...
BrendSuperior 14 Težina5 kg
Vitalikum Whey Protein, 2500 gr
Ušteda 15%
Visokokvalitetni koncentrat proteina surutke dobijen  cros-flow  mikrofiltracijom, Za efikasniju sintezu i smanjenje razgradnje mišićnih proteina, Ukusi: čokolada, jagoda, kolačići i krem, i čokolada - karamela - kikiriki puter Proteini surutke  se sastoje od biološki...
BrendVitalikum Težina2,3 kg
Tesla Whey Charger 100 Protein,  2270gr
Ušteda 8%
0.0
Na lageru
5.200 rsd 4.800 rsd
° 25 g visokokvalitetnih proteina po servisu ( 32g ) ° samo 2,6 g ugljenih hidrata po servisu ° sa dodatkom BCAA i L-glutamina za sprečavanje umora i nesmetano punjenje mišića Nova vrsta ekstrakta arome daje Teslinim proizvodima vrlo pun i ukusan ukus, tako da je teško napraviti...
BrendTesla Nutrition Težina2,2 kg
Maximalium Whey Protein 750gr
Ušteda 10%
Whey Protein delovanje Protein surutke je sigurno najpoznatiji suplement kada je u pitanju izgradnja mišića i toga smo svi svesni. Ono što većina ne zna je da pomaže ne samo one koji žele jače bicepse, već i one koji žele manje obime. Postoji par definisanih načina na koji proteini pomažu...
BrendMaximalium Težina750 gr
Maximalium Whey Protein 2270gr
Ušteda 10%
0.0
Na lageru
6.370 rsd 5.733 rsd
Mišićna masa prirodno opada starenjem ovo obično prati i dobijanje masnih naslaga koje dovode do povećanog rizika mnogih hroničnih bolesti. Ova promena tela se može usporiti, preduprediti ili preokrenuti pomoću adekvatne ishrane i treninga sa opterećenjem. Ovaj trening u kombinaciji...
BrendMaximalium Težina2.3 kg
Vitalikum Whey Protein 1000 gr
Ušteda 15%
Visokokvalitetni koncentrat proteina surutke dobijen  cros-flow  mikrofiltracijom, Za efikasniju sintezu i smanjenje razgradnje mišićnih proteina, Ukusi: čokolada, jagoda, kolačići i krem, i čokolada - karamela - kikiriki puter Proteini surutke  se sastoje od biološki...
BrendVitalikum Težina1 kg
Scitec 100% Whey Protein Professional - 2, 35 kg
Ušteda 20%
  Hrani mišiće i sprečava razgradnju  Ubrzava oporavak  Pojačan aminokiselinski matriks - L-leucin, L-glutamin, Taurin  Fantastični ukusi  Brza apsorpcija  Sa dodatkom digestivnih enzima  Bez aspartama     Protein iz surutke se smatra “kraljem” svih proteina za...
BrendScitec Nutrition Težina2,3 kg
Prikaži drugi 10 proizvod
Filtriranje proizvoda
Cena

rsd  –  rsd

  • 160rsd
  • 17000rsd
Brendovi Suplemenata
    Prikaži sve (33)