Suplementi za menopauzu

Cena
Brendovi Suplemenata

Suplementi za menopauzu 

Suplementi za menopauzu mogu biti korisni za ublažavanje simptoma koje žene često doživljavaju tokom ove faze života. Evo nekoliko suplemenata koji se često preporučuju za menopauzu i njihova potencijalna upotreba:

Biljni estrogeni

Neke žene mogu doživeti simptome kao što su valunzi, noćno znojenje i vaginalna suvoća tokom menopauze zbog smanjenja nivoa estrogena. Biljni suplementi koji sadrže fitoestrogene, poput crvene djeteline, soje, crnog kima ili dong quai-a, mogu pomoći u nadoknadi nedostatka estrogena i ublažavanju ovih simptoma.

Kalcijum i vitamin D

Gubitak koštane mase je čest problem tokom menopauze, pa su suplementi kalcijuma i vitamina D važni za održavanje zdravlja kostiju. Kalcijum pomaže u jačanju kostiju, dok vitamin D pomaže telu da apsorbuje kalcijum. Preporučene doze ovih suplemenata mogu se razlikovati, pa je važno konsultovati se sa lekarom.

Magnezijum

Magnezijum može biti koristan za ublažavanje simptoma kao što su nesanica, nervoza i umor, koji su česti tokom menopauze. Takođe može pomoći u održavanju zdravog srca i mišića.

Omega-3 masne kiseline

Omega-3 masne kiseline imaju antiinflamatorna svojstva i mogu pomoći u smanjenju simptoma kao što su suvoća kože i zglobovi, kao i poboljšanju kardiovaskularnog zdravlja.

Crni kohoš

Ovaj biljni suplement često se koristi za ublažavanje simptoma menopauze, uključujući valunge i noćno znojenje. Istraživanja su pokazala da crni kohoš može biti efikasan za neke žene, mada se rezultati mogu razlikovati.

B kompleks vitamini

B kompleks vitamini, posebno vitamin B6, mogu pomoći u smanjenju nervoze, anksioznosti i depresije, koji su česti tokom menopauze.

Pre nego što počnete uzimati bilo koji suplement za menopauzu, važno je da se posavetujete sa lekarom, posebno ako imate postojeće zdravstvene probleme ili uzimate druge lekove, kako biste bili sigurni da su suplementi bezbedni i odgovarajući za vaše potrebe. Takođe je važno pratiti uputstva za doziranje i uzimanje suplemenata u skladu sa preporukama.

Applied Nutrition KSM-66® Ashwagandha 60 kapsula
Ušteda 15%
0.0
Na lageru
2.990 rsd 2.541 rsd
+
ASHWAGANDHA KSM-66® Ašvaganda je suplement namenjen  poboljšanju osećanja fizičkog i psihičkog blagostanja.  Ona je izuzetno efikasna adaptogena biljka koju karakteriše sposobnost adaptiranja tela na stres, ujedno optimizujući odgovor tela na različite stresne situacije, kroz...