Arginin za povećanje performansi

Cena
Brendovi Suplemenata

Šta je arginin?

Arginin je esencijalna aminokiselina koja ima važnu ulogu u mnogim metaboličkim procesima u ljudskom telu. Ona se može proizvesti u telu, ali se takođe može unositi putem hrane i dodataka ishrani.

Ova aminokiselina ima širok spektar funkcija u organizmu, uključujući:

  1. Sinteza proteina: Arginin je ključna za sintezu proteina, proces kojim se formiraju nove belančevine u telu. To je posebno važno za izgradnju i obnovu mišića.
  2. Produkcija dušikovog oksida (NO): Arginin je prekurzor dušikovog oksida, jedinjenja koje proširuje krvne sudove i poboljšava protok krvi. To može imati koristi za kardiovaskularno zdravlje, seksualnu funkciju i sportske performanse.
  3. Imunološka funkcija: Arginin igra ulogu u podršci imunološkom sistemu i odbrani organizma od infekcija i bolesti.
  4. Uloga u ciklusu ureje: Arginin je ključna komponenta u ciklusu ureje, procesu u kojem se toksični amonijak pretvara u manje štetne ureje, koja se zatim izlučuje iz tela.
  5. Podrška rastu i razvoju: Arginin je važan za normalan rast i razvoj kod dece, kao i za održavanje zdravlja kod odraslih.

Arginin se može naći u različitim namirnicama, uključujući meso, ribu, orašaste plodove, semenke i mlečne proizvode. Takođe je dostupan kao dodatak ishrani u obliku tableta, kapsula ili praha, što ga čini lako dostupnim za one koji žele povećati svoj unos ove aminokiseline.

Najbolji načini za upotrebu Arginina?

Najbolji način uzimanja arginina zavisi od nekoliko faktora, uključujući individualne potrebe, ciljeve, zdravstveno stanje i oblik suplementa koji koristite. Evo nekoliko uobičajenih načina uzimanja arginina:

Oralno: Većina ljudi uzima arginin kao dodatak ishrani u obliku tableta, kapsula ili praha. Oralni oblik je praktičan i lako se integriše u svakodnevnu rutinu ishrane. Preporučena doza obično varira od 2 do 5 grama dnevno, ali može biti potrebno prilagoditi dozu prema individualnim potrebama i ciljevima.

Pre treninga: Mnogi sportisti i rekreativci uzimaju arginin kao deo svog pred-trening suplementa kako bi poboljšali protok krvi, povećali mišićnu pumpu i poboljšali izdržljivost tokom treninga. Uzimanje arginina 30-60 minuta pre treninga može biti korisno za postizanje ovih efekata.

Sa obrocima: Arginin se takođe može uzimati sa obrocima kako bi se poboljšala apsorpcija i iskoristljivost. Ovo je posebno korisno ako uzimate arginin radi podrške rastu i oporavku mišića, jer se proteini i aminokiseline najbolje apsorbuju kada se konzumiraju zajedno sa hranom.

Pre spavanja: Za neke ljude, uzimanje arginina pre spavanja može imati koristi za poboljšanje oporavka, povećanje rasta mišića i podršku hormonskom balansu. Međutim, ovo može biti individualno i zavisi od reakcije organizma na ovaj suplement.

Kombinacija sa drugim suplementima: Arginin se često kombinuje sa drugim suplementima kao što su beta-alanin, kreatin, citrulin i ostali, radi poboljšanja sportskih performansi, oporavka i izgradnje mišića. Kombinovanje arginina sa odgovarajućim suplementima može imati sinergističke efekte i pojačati njegove koristi.

Važno je napomenuti da se pre uzimanja bilo kakvih dodataka ishrani, uključujući arginin, preporučuje konsultacija sa lekarom ili nutricionistom, posebno ako imate zdravstvenih problema ili uzimate druge lekove. Takođe, pratite preporučene doze i uputstva na pakovanju proizvoda.

0.0
Na lageru
2.800 rsd
+
Aminokiseline su osnovni gradivni elementi proteina. U izgradnji proteina čoveka učestvuje ih 20, od čega 8 esencijalnih, 2 poluesencijalne i 10 neesencijalnih. Aminokiseline koje se sintetišu u organizmu nazivaju se neesencijalne, dok se aminokiseline koje naš organizam nije u mogućnosti da...
BrendMaxler Težina300 gr
Biotech Arginin AKG - 100 tabl
Ušteda 15%
0.0
Na lageru
1.890 rsd 1.606 rsd
+
Poput Glutamina naziva se uslovno esencijalnom Amino kiselinom, pre svega iz tog razloga sto je telu potrebna u većoj količini, a ono ne stiže da je samo formira u dovoljnoj količini. Iako se nalazi u mnogim namirnicama : mesu, čokoladi, koštunjavom voću i mlečnim proizvodima do njene...
Amix® – Arginine  120 kaps
Ušteda 8%
Na lageru
2.390 rsd 2.199 rsd
+
Amix™ L-Arginin je monoaminokiselinski preparat koji sadrži aminokiselinu L-arginin. L- arginin je aminokiselina koja ima izuzetno važnu uloguu telu a ono što je još važnije uloga ove aminokiseline naročito dolazi do izražaja kod sportista. L- arginin je direktni prekusor azotnog oksida (NO)....
Biotech Men's Arginine, 90 kapsula
Ušteda 15%
0.0
Na lageru
2.150 rsd 1.827 rsd
+
Biotechusa Men's Arginine Men's Arginine kapsulirana formula složena kompozicija arginin i Ca-AKG aktivni sastojci iz biljaka cink Vitaminski kompleks za muške potrebe Men's Arginine  je razvijen za muškarce koji žele više od vitaminskog...
0.0
Na lageru
3.400 rsd
+
L-arginin je postao veoma popularan, uglavnom zato što održava visok nivo azota u krvi. Azot je neophodan za sintezu proteina i samim tim rast mišića. Dokga biljke proizvvode same, sisavci to mogu samo u manjoj mjeri. Arginin je prisutan uglavnom u proteninu i histoninu, proteinima koji se nalaze u nukleinskim kiselinama DNA i RNA. Pored toga, arginin je vrlo važan tokom odvajanja toksičnih nusproizvoda koji nastaju pri razgradnji proteina i amonijaka, te podupire funkciju ins.a. THE arginin  je hemodilator i promoviše stvaranje azotnog oksida, koji ima pozitivan uticaj na formiranje novih mišićnih tkiva, poboljšava snagu, izdržljivost, fizičku sposobnost, protok krvi i proizvodnju sopstvenog hormona rasta (HGH). Arginin  povećava nivo azot oksida (NO) u skeletnim mišićima i stvara tzv. mišićnu pumpu. Onaj osjećaj kada mislite da će vam mišići eksplodirati od čvrstine i volumena. To povećava protok hranjivih materija kroz krv, time pospješuje brzi transport kreatina u mišićne ćelije. NUTRITIVNE VREDNOSTI Neto kolicina: 400 g Doziranje: 1 merica (4 g)   Po doziranju: na 4 grama L-Arginin                                                    3 g   Sastav:  L-Arginin Ostali sastojci:anti-caking agents,  citric acid Nacin upotrebe: Za veći mišićni rast konzumirajte jednu mericu pola sata pre treninga. Za optimalnu produkciju prirodnog hormona rasta konzumirajte jednu mericu pre spavanja.
BrendThe Nutrition Težina400 gr
0.0
Na lageru
2.350 rsd
+
L Arginin 1500 L-Arginin je neesencijalna aminokiselina, što znači da se može proizvesti u telu, kao i dobiti ishranom. Hrana kao što su soja, piletina i govedina su dobri izvori arginina. Kod nekih pojedinaca, potrebna količina arginina može biti veća od količine koju telo može proizvesti...
0.0
Na lageru
3.200 rsd
+
L-ARGININ IMA DVA EFEKTA: PRETVARA SE U AZOT OKSID I POMAŽE TELU DA IZGRADI PROTEIN. Ovi efekti daju L-argininu niz potencijalnih prednosti, uključujući: podržava zdravlje srca smanjenje bolova u grudima pomaže u izgradnji mišića saniranje rana poboljšanje muške plodnosti...
BrendBasic Supplements Težina400 gr
Maxler Arginine Ornithine Lysine, 100 kaps
Ušteda 12%
0.0
Nema na zalihama
2.500 rsd 2.200 rsd
rginine Ornithine Lysine je kombinacija tri aminokiseline koje omogućavaju organizmu da neometano proizvodi hormone rasta. Ove aminokiseline naročito stimulišu proizvodnju i sekreciju hormona koji će omogućiti telu da duže izgleda mlađe i zdravije. L-ornitin spada u grupu neesencijalnih...
0.0
Nema na zalihama
3.100 rsd
Arginin piroglutamat je poseban oblik arginina, koji u kombinaciji sa lizinom povećava prirodni hormon rasta isto kao znatno veća količina običnog L-arginina. Zahvaljujući ovoj izvanrednoj efikasnosti i ekonomičnosti, najširi krug korisnika sada može sebi da olakša put do lepšeg izgleda, boljeg...
Filtriranje proizvoda
Cena

rsd  –  rsd

  • 1890rsd
  • 3400rsd
Brendovi Suplemenata