Whey Protein

Cena
Brendovi Suplemenata

Šta je Whey protein?

Whey protein je vrsta proteina koji se dobija kao nusproizvod procesa proizvodnje sira. Kada se mleko koaguliše kako bi se napravio sir, tečni deo koji se odvaja naziva se surutka. Whey protein se ekstrahuje iz ove surutke i prerađuje u prah.

Glavni razlog popularnosti whey proteina je visok sadržaj proteina po porciji i brza apsorpcija u telu. Whey protein sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina, koje su ključne za izgradnju mišića i oporavak tkiva. Zbog toga se često koristi kao dodatak ishrani za podršku mišićnom rastu i oporavku, kao i za održavanje opšteg zdravlja.

Podela Wheya po obliku

Postoje tri glavne vrste whey proteina: whey koncentrat, whey izolat i whey hidrolizat. Whey koncentrat je oblik koji sadrži nešto više masti i laktoze u poređenju s ostalim oblicima, dok su whey izolat i whey hidrolizat dodatno obrađeni kako bi se smanjio sadržaj masti i laktoze. Whey izolat, posebno, sadrži visok udio proteina (obično 90% ili više) po obroku.

Whey protein se često koristi od strane sportista i rekreativnih vežbača kako bi povećali unos proteina i podržali svoje ciljeve u vezi sa izgradnjom mišića i oporavkom nakon treninga. Takođe se koristi i u mnogim drugim situacijama, uključujući podršku opštem zdravlju i kao sastojak u raznim receptima za pripremu hrane i napitaka.

Koja je namena Whey Proteina?

Izgradnja mišićne mase: Whey protein je poznat po visokom sadržaju esencijalnih aminokiselina, što ga čini efikasnim u podsticanju sinteze proteina i izgradnji mišićne mase. Zbog toga se često koristi od strane sportista i rekreativnih vežbača kao dodatak ishrani za podršku mišićnom rastu.

Oporavak nakon treninga: Proteini surutke se brzo apsorbuju u telu, što ih čini idealnim za konzumiranje nakon treninga kako bi se ubrzao proces oporavka mišića i smanjio mišićna oštećenja uzrokovana treningom.

Podrška opštem zdravlju: Whey protein može doprineti održavanju zdravog imunološkog sistema, poboljšanju funkcije digestivnog sistema i podršci opštem zdravlju zbog svog visokog nutritivnog profila.

Gubitak težine: Konzumacija whey proteina može pomoći u održavanju osećaja sitosti i podržati gubitak telesne masti, posebno kada se koristi kao zamena za obrok ili međuobrok.

Dodatni izvor proteina: Za osobe koje ne unose dovoljno proteina putem svoje redovne ishrane, whey protein može biti praktičan način da se poveća unos proteina i ispuni dnevne potrebe.

Ukratko, whey protein se koristi za podršku mišićnom rastu, oporavku nakon treninga, održavanju opšteg zdravlja, podršci gubitku težine i kao dodatni izvor proteina u ishrani.

 

Kako odabrati odgovarajući whey protein?

 

Ciljevi: Prvo razmotrite svoje ciljeve. Da li želite izgraditi mišićnu masu, podržati oporavak nakon treninga, održavati opšte zdravlje ili nešto drugo? Vaši ciljevi će vam pomoći da odaberete whey protein koji odgovara vašim potrebama.

Vrsta whey proteina: Postoje tri glavne vrste whey proteina: whey koncentrat, whey izolat i whey hidrolizat. Whey koncentrat sadrži nešto više masti i laktoze, dok su whey izolat i whey hidrolizat čišći oblici whey proteina. Ako želite visok udeo proteina po porciji, bez masti i laktoze, možda biste preferirali whey izolat ili whey hidrolizat.

Sastojci: Pažljivo pročitajte listu sastojaka na etiketi proizvoda. Želite izabrati whey protein koji sadrži visok kvalitet proteina kao glavni sastojak, s minimalnom količinom dodanih šećera, masti i aditiva.

Kvalitet i reputacija proizvođača: Birajte whey protein od poznatih i pouzdanih proizvođača. Pročitajte recenzije proizvoda i istražite reputaciju proizvođača kako biste bili sigurni u kvalitet proizvoda.

Ukus i tekstura: Ukus whey proteina može biti važan faktor, posebno ako planirate konzumirati proteinski šejk svakodnevno. Isprobajte različite ukuse kako biste pronašli onaj koji vam najviše odgovara.

Cena: Konačno, razmislite o vašem budžetu. Whey proteini mogu varirati u ceni, pa pronađite proizvod koji odgovara vašem budžetu, ali nemojte zanemariti kvalitet zbog niže cene.

Nakon što uzmete u obzir sve ove faktore, odaberite whey protein koji najbolje odgovara vašim ciljevima, potrebama i preferencijama. Ako niste sigurni, konsultujte se sa nutricionistom ili osobom stručnom u oblasti fitnesa kako biste dobili preporuke prilagođene vašim individualnim potrebama.

0.0
Nema na zalihama
17.000 rsd
Battery Nutrition Whey Protein -  dodatak ishrani. Visoka količina koncentrovanih proteina u prahu. Stvoren posebno za fizički aktivne osobe i sportiste. Sa šećerima i zaslađivačima. Proizvod sadrži efikasnu mešavinu proteina surutke, koji obogaćuju ishranu. Zbog visoke vrednosti, proteini...
0.0
Nema na zalihama
2.900 rsd
Povećajte svoju mišićnu masu sa proteinom Superior Whey Core!  Jedini na tržištu koji dodaje BCAA i glutamin peptide za najbržu apsorpciju! Superior Whey Core sadrži: sve potrebne aminokiseline koje su potrebne za rast čiste mišićne mase dovoljnu količinu proteina...
BrendSuperior 14 Težina900 gr
Muscle Up Protein je izvor proteina surutke najvišeg kvaliteta obogaćen složenim ugljenim hidratima koji se često koristi u sportskoj suplementaciji. Pored toga, proizvod je obogaćen kreatinom i taurinom, esencijalnim amino kiselinama i BCAA. Koncentrat proteina surutke je životinjski...
BrendActiv Lab Težina2kg
0.0
Nema na zalihama
6.600 rsd 5.950 rsd
Protein evropskog porekla! Savršena rastvorljivost! Odličan ukus! 4818 mg BCAA u svakoj merici! 23 g proteina u svakoj merici! 100% Whey Protein Ekstrifit je odlično svarljiv protein po odličnoj ceni. Razvili smo proteinski napitak za sve koji žele da probaju...
BrendExtrifit Težina2kg
0.0
Nema na zalihama
2.690 rsd 2.500 rsd
WShape Protein Shake for Women  je visokoproteinka zamena za obrok namenjena ženama. Sadrži značajne količine vlakana zajedno sa svim nutrijentima neophodnim organizmu žene na posebnom režimu ishrane. I pored složene i bogate formule, jedna porcija ovog ukusnog proteinskog napitka sadrži samo...
BrendNutriversum Težina500 gr
0.0
Nema na zalihama
3.190 rsd
73% CFM proteina surutke doprinosi rastu i održavanju mišićne mase i održavanju normalnog stanja kostiju sa digestivnim enzimima, za bolje varenje. Naš Instant CFM WHEY PROTEIN „Mikrofiltracija unakrsnog protoka“ proizvodni proces je jedan od najboljih oblika procesa proizvodnje, kada je whey...
BrendAzgard Nutrition Težina900 gr
0.0
Nema na zalihama
6.300 rsd 5.800 rsd
Naš stari proizvod Professional WPC 80 sada ima novo pakovanje, novi bolji sastav i novo ime! Zašto je novi CFM Instant Whey 80 bolji od svog popularnog prethodnika? Ukus je pun, snažan i kremast, svaka aroma sadrži 7 probavnih enzima, zaslađivač iz biljke Stevia, bez ikakvih hemijskih boja i...
BrendExtrifit Težina2,2 kg
0.0
Nema na zalihama
5.500 rsd
IZVUCITE MAKSIMUM IZ VAŠIH TRENINGA Neophodan preparat u svakom bodybulding programu, WORKOUT NUTRITION WHEY PROTEIN se koristi za povećanje unosa proteina u ishrani – gradivnog materijala za rast čiste mišićne mase. Ubacivanjem whey proteina u vaš program ishrane je ključni korak za...
0.0
Nema na zalihama
3.300 rsd
Minimalna obrada-maksimalni rezultati Prostar 100% Raw Whey je savršen za one koji traže čist protein bez zaslađivača,veštačkih boja, aroma i ostalih pojačivača ukusa. Kome je namenjen Prostar 100% Raw Whey? Namenjen je ljubiteljima fitnesa i zdravog života, koji su u potrazi za...
Filtriranje proizvoda
Cena

rsd  –  rsd

  • 160rsd
  • 17000rsd
Brendovi Suplemenata
    Prikaži sve (33)