Kazein protein

Cena
Brendovi Suplemenata

Šta su kazein proteini?

Kazein proteini su proteinski suplementi koji se prave od kazeina, proteinske komponente mleka. Kazein čini oko 80% proteina u kravljem mleku, dok whey protein čini preostalih 20%. Kazein proteini se često koriste kao dodatak ishrani, posebno u fitness zajednici, i dostupni su u obliku praha, šejkova ili kapsula.

Evo nekoliko karakteristika kazein proteina:

Sporija apsorpcija: Jedna od glavnih karakteristika kazein proteina je to što se sporije vari i apsorbuje u poređenju sa whey proteinom. To znači da kazein može pružiti kontinuiranu proteinsku podršku tokom dužeg perioda, što ga čini idealnim za konzumiranje pre spavanja ili u situacijama kada želite produženu proteinsku podršku.

Satiacija: Kazein proteini mogu pomoći u osećaju sitosti i regulaciji apetita zbog svoje sporije apsorpcije. To ih čini korisnim alatom za kontrolu telesne težine ili za podršku gubitku težine.

Mišićni oporavak: Iako whey protein obično ima prednost kada je u pitanju stimulisanje sinteze proteina nakon treninga, kazein proteini takođe mogu biti korisni za mišićni oporavak zbog svoje kontinuirane proteinske dostupnosti tokom dužeg perioda.

Prednosti kazein proteina uključuju njegovu sporiju apsorpciju koja može pružiti dugotrajnu proteinsku podršku i kontrolu apetita, dok su mane uglavnom vezane za to što može biti manje efikasan od whey proteina u stimulisanju sinteze proteina nakon treninga. Kao i kod bilo kojeg suplementa, važno je razmotriti individualne potrebe i ciljeve pre odabira odgovarajućeg proteina za vašu ishranu i trening rutinu.

Namena i vrste Kazein proteina

Kazein proteini dolaze u nekoliko različitih oblika, a svaki od njih ima svoju specifičnu namenu i karakteristike. Ovo su neke od glavnih vrsta kazein proteina i njihove namene:

Micelarni kazein: Micelarni kazein je najčešći oblik kazein proteina. On se polako vari u telu, što rezultira postepenim oslobađanjem aminokiselina u krvotok. Zbog toga se često koristi kao dugotrajni izvor proteina, naročito pre spavanja, kako bi se pružila kontinuirana proteinska podrška tokom noći. Takođe se može koristiti kao dodatak ishrani za produženi osećaj sitosti i kontrolu apetita.

Kazein hidrolizat: Kazein hidrolizat je oblik kazein proteina koji je predobrađen kako bi se skratili lanac aminokiselina, što rezultira bržom apsorpcijom u telu u poređenju sa micelarnim kazeinom. Zbog ove brže apsorpcije, kazein hidrolizat se često koristi za podršku brzom oporavku mišića nakon treninga.

Kazein koncentrat: Kazein koncentrat je oblik kazein proteina koji sadrži manje masti i laktoze u poređenju sa micelarnim kazeinom. Iako se sporije vari od whey proteina, kazein koncentrat se i dalje koristi kao izvor sporopotežnih proteina za podršku mišićnom rastu i oporavku.

Namena kazein proteina uključuje podršku mišićnom rastu i oporavku, kontrolu apetita i osećaj sitosti, kao i pružanje dugotrajne proteinske podrške tokom dužeg perioda. Ovi proteini se često koriste od strane sportista i rekreativnih vežbača kao dodatak ishrani kako bi podržali svoje ciljeve i potrebe u vezi sa treningom i ishranom.

Najbolji način uporebe Kazein Proteina

Najbolji način upotrebe kazein proteina zavisi od vaših ciljeva, rasporeda obroka i individualnih potreba. Evo nekoliko saveta o tome kako najefikasnije koristiti kazein proteine:

Pre spavanja: Micelarni kazein je idealan za konzumiranje pre spavanja. Zbog svoje sporije apsorpcije, micelarni kazein pruža kontinuiranu proteinsku podršku tokom noći, što može pomoći u održavanju pozitivne proteinske ravnoteže i sprečavanju razgradnje mišića tokom dugog perioda bez hrane.

Između obroka: Kazein proteini mogu se koristiti kao međuobrok između glavnih obroka. Ovo može biti posebno korisno ako imate duži period između obroka i želite produžiti osećaj sitosti.

Kombinacija sa drugim proteinima: Kazein proteini se takođe mogu kombinovati sa brže apsorbujućim proteinima, poput whey proteina, kako bi se postigao balans brze i sporopotežne proteinske podrške. Na primer, možete napraviti smuti koji sadrži i whey i kazein proteine za podršku mišićnom oporavku nakon treninga.

Pre dugih perioda bez hrane: Ako znate da ćete imati dug period bez hrane, poput dugog putovanja ili intenzivnog radnog dana, konzumiranje kazein proteina može pomoći u održavanju energije i sprečavanju razgradnje mišića.

Za kontrolu telesne težine: Kazein proteini mogu biti korisni i u programima za kontrolu telesne težine, jer pružaju dugotrajnu proteinsku podršku koja može pomoći u održavanju osećaja sitosti i sprečavanju prejedanja.

Uvek je važno prilagoditi unos kazein proteina individualnim potrebama i ciljevima, kao i konsultovati se sa nutricionistom ili stručnjakom za ishranu ako imate bilo kakvih nedoumica o najboljem načinu upotrebe ovih suplemenata.

Na lageru
12.890 rsd
+
100% MICELARNI KAZEIN Micelarni kazein je jedini oblik kazeina koji se otpušta sedam sati i optimalno snabdeva telo amino kiselinama tokom noći i uvek kad ste više sati bez obroka. Međutim, micelarni kazein je izuzetno skup i zato ga većina firmi u svojim proizvodima meša sa kazeinatom koji je...
BrendUltimate Nutrition Težina2,3 kg
Najbrže ne znači uvek najbolje!! To još posebno važi za absorpciju belančevina. Surutka se sigurno najbrže upija u mišiće, tu nema priče. A da li je to uvek potrebno? Da li se sećate stare izreke, da najsvetliji plamen najbrže izgori? Slična situacija je sa surutkom. Tačno je da od svih...
BrendThe Nutrition Težina2,2 kg
Biotech Micellar Casein, 900 gr
Ušteda 15%
0.0
Na lageru
3.560 rsd 3.026 rsd
Micellar Casein 100% iz izvora kazeina, najboljeg postepeno apsorbujućeg proteina pravi anti-katabolički protein postepen dotok aminokiselina najbolja apsorpcija visok nivo glutamina odličan za upotrebu pred spavanje Obezbedite vašem telu...
BrendBiotech Usa Težina900 gr
Ostrovit Micellar Casein, 700 gr
Ušteda 13%
Na lageru
2.890 rsd 2.500 rsd
+
OstroVit Micellar Casein  je dodatak ishrani koji sadrži micelarni kazein visokog kvaliteta. Kazein je sporodelujući protein koji snabdeva mišićno tkivo aminokiselinama i pruža osećaj sitosti duži vremenski period. Zato je idealan za unošenje uveče jer obezbeđuje mišićima hranu tokom noći....
BrendOstrovit Težina700 gr
0.0
Nema na zalihama
5.700 rsd
100% MICELARNI KAZEIN Micelarni kazein je jedini oblik kazeina koji se otpušta sedam sati i optimalno snabdeva telo amino kiselinama tokom noći i uvek kad ste više sati bez obroka. Međutim, micelarni kazein je izuzetno skup i zato ga većina firmi u svojim proizvodima meša sa kazeinatom koji je...
BrendUltimate Nutrition Težina900 gr
0.0
Nema na zalihama
2.190 rsd
CASEIN PRO - NUTRIVRSUM idealan kao dopunski ili zamenski obrok 23g proteina po serviranju bez dodatog šećera odličan odnos kvalitet-cena praktično pakovanje Casein Pro predstavlja kompleks mlečnih proteina (koncetrata mlečnog proteina, micelarnog kazeina i...
BrendNutriversum Težina700 gr
Filtriranje proizvoda
Cena

rsd  –  rsd

  • 2190rsd
  • 12890rsd
Brendovi Suplemenata