EAA aminokiseline

Cena
Brendovi Suplemenata

Šta su EAA (Esencijalne aminokiseline)?

EAA (Esencijalne aminokiseline) su grupa aminokiselina koje organizam ne može sam proizvesti i mora ih dobiti putem ishrane. Postoje devet esencijalnih aminokiselina:

 • Leucin: Ima ključnu ulogu u stimulaciji sinteze proteina i regulaciji mišićnog rasta.
 • Izoleucin: Učestvuje u sintezi proteina i energijskom metabolizmu.
 • Valin: Pomaže u regeneraciji mišića, regulaciji glukoze u krvi i poboljšava izdržljivost.
 • Lizin: Potreban je za sintezu proteina, formiranje kolagena i apsorpciju kalcijuma.
 • Metionin: Ključan je za sintezu proteina, detoksifikaciju organizma i formiranje kolagena i keratina.
 • Treotonin: Ima ulogu u sintezi proteina, produkciji serotonina i regeneraciji tkiva.
 • Fenilalanin: Pretvara se u tirozin, koji je važan za proizvodnju neurotransmitera i hormona.
 • Tirozin: Koristi se za sintezu neurotransmitera i hormona koji regulišu raspoloženje i energiju.
 • Histidin: Potreban je za sintezu histamina i regulaciju imunološkog sistema.

Konzumiranje EAA može biti korisno za održavanje mišićne mase, poboljšanje oporavka mišića, podršku imunološkom sistemu i povećanje energetske izdržljivosti tokom treninga. EAA suplementi često se koriste od strane sportista i fitnes entuzijasta kako bi poboljšali performanse i oporavak.

Uloga EAA u kardio vezbanju i mršavljenju

Iako su EAA (esencijalne aminokiseline) često povezane sa poboljšanjem izdržljivosti i oporavka nakon treninga snage, one takođe mogu imati koristi tokom kardio vežbanja i procesa mršavljenja. Evo kako EAA mogu igrati ulogu u kardio vežbanju i mršavljenju:

Očuvanje mišićne mase: Tokom kardio vežbanja, posebno ako se izvodi u kombinaciji sa kalorijskim deficitom radi mršavljenja, postoji rizik od gubitka mišićne mase. Konzumiranje EAA pre ili tokom kardio vežbanja može pomoći u očuvanju mišićne mase tako što pruža telu esencijalne aminokiseline potrebne za sintezu proteina i prevenciju mišićne razgradnje.

Poboljšanje izdržljivosti: EAA mogu pružiti dodatni izvor energije tokom kardio vežbanja, što može pomoći u poboljšanju izdržljivosti i produženju trajanja vežbanja. Ovo može biti korisno tokom dužih kardio sesija ili intenzivnijih treninga.

Podrška oporavku: Nakon kardio vežbanja, EAA mogu pomoći u bržem oporavku mišića i smanjenju oštećenja uzrokovanog vežbanjem. Ovo može pomoći u smanjenju osećaja umora i bolova nakon vežbanja, omogućavajući vam da se brže vratite svojoj redovnoj aktivnosti.

Regulacija apetita: Neke studije su pokazale da konzumiranje EAA može uticati na smanjenje apetita i osećaj sitosti. Ovo može biti korisno tokom procesa mršavljenja jer može pomoći u kontroli unosa hrane i smanjenju žudnje za hranom.

Poboljšanje metaboličkog procesa: EAA su ključne za mnoge metaboličke procese u telu, uključujući sintezu proteina, metabolizam masti i regulaciju energije. Konzumiranje dovoljne količine EAA može podržati efikasan metabolizam i pomoći u procesu mršavljenja.

Uzimajući ove faktore u obzir, dodavanje EAA u ishranu ili konzumiranje suplemenata EAA može biti korisno za one koji se bave kardio vežbanjem i žele da postignu ciljeve mršavljenja.

 

EAA u izgradnji mišića i pomoć u treningu snage

EAA (esencijalne aminokiseline) igraju ključnu ulogu u izgradnji mišića i poboljšanju performansi tokom treninga snage. 

Evo kako EAA pomaže u ovoj oblasti:

Stimulacija sinteze proteina: EAA su potrebne za sintezu proteina, ključnog procesa u izgradnji mišića. Uključujući dovoljnu količinu EAA u ishranu ili konzumiranje suplemenata može povećati sposobnost tela da proizvodi nove proteine i gradi mišiće.

Prevencija mišićne razgradnje: Tokom intenzivnog treninga snage, mišići mogu biti izloženi razgradnji. Konzumiranje EAA pre ili tokom treninga može pomoći u smanjenju oštećenja mišića i prevenciji mišićne razgradnje, omogućavajući brži oporavak i poboljšanje mišićne mase.

Povećanje izdržljivosti: EAA pružaju telu energiju potrebnu za obavljanje treninga snage. Konzumiranje EAA pre treninga može poboljšati izdržljivost i povećati sposobnost tela da se suoči sa zahtevima treninga.

Brži oporavak: Nakon treninga snage, mišići zahtevaju hranljive sastojke kako bi se oporavili i izgradili. Konzumiranje EAA nakon treninga može ubrzati proces oporavka tako što će telu obezbediti esencijalne aminokiseline potrebne za reparaciju mišića i sintezu proteina.

Smanjenje osećaja umora: EAA mogu pomoći u smanjenju osećaja umora tokom treninga snage, omogućavajući vam da trenirate sa većim intenzitetom i duže vreme.

Kombinovanje treninga snage sa ishranom bogatom EAA i eventualno dodavanje suplemenata EAA može biti efikasan način za poboljšanje izgradnje mišića, oporavka i performansi tokom treninga snage. Međutim, važno je imati na umu da su individualni faktori kao što su ishrana, nivo fizičke aktivnosti i ciljevi važni faktori koji treba uzeti u obzir prilikom planiranja upotrebe EAA suplemenata. Predusretljivo je da se konsultujete sa stručnjakom za ishranu ili trenerom pre početka bilo kakvog režima suplementacije.

Vitalikum BCAA i glutamin 420 gr
Ušteda 15%
Vitalikum BCAA + GLM + B6 Odličnog osvežavajućeg ukusa 42 doze  Bez šećera Aminokiseline razgranatog lanca ( BCAA)  predstavljaju vrhunski dodatak ishrani jer se brzo vare i šalju u krvotok. Obuhvataju tri esencijalne kiseline: L-leicin, L-izoleucin i L-valin I...
BrendVitalikum Težina400 gr
NPN BCAA EAA STRONG 400gr
Ušteda 11%
Na lageru
2.700 rsd 2.400 rsd
+
BCAA EAA STRONG / AKO ĆETE DA KORISTITE SAMO JEDAN PROIZVOD, OVO JE NAJBOLJI IZBOR! Koja je razlika između BCAA (Amino Kiseline Razgranatog Lanca) i EAA (Esencijalne Aminokiseline)? I koje je bolje uzeti? Ovo je zaista trik pitanje jer BCAA (Leucin, Izoleucin, i Valin) takođe pripradaju...
BrendNPN Težina400 gr
Amix® – Glutamine + BCAA 530 gr
Ušteda 8%
0.0
Na lageru
4.390 rsd 4.039 rsd
+
Glutamine BCAA je preparat koji sadrži amino kiseline razgranatog lanca, BCAA, u optimalnom odnosu 2:1:1 i mikronizovani L-Glutamin. Odnos BCAA i Glutamina je 1:1. L-Glutamine je nazastupljenija amino kiselina u ljudskom organizmu i čini 60% amino kiselina u skeletnim mišićima i 20% ukupno...
BrendAmix Nutrition Težina500 gr
0.0
Na lageru
3.290 rsd
+
X3M BCAA / Glutamine   sadrži savršeno dizajnirani, znanstveno formuliranu formula BCAA amino kiselina i L-Glutamina koji su ključni za izgradnju mišićne mase i snage, poboljšavaju performanse, osigiravaju energiju u toku  dijete i omogucavaju prirast ciste misicne mase i istovremeno ubrzavaju...
BrendThe Nutrition Težina600gr
Biotech Amino Energy Zero, 340gr
Ušteda 15%
0.0
Na lageru
2.900 rsd 2.465 rsd
+
Amino Energy Zero 7250 mg aminokiselina po porciji sadrži sve esencijalne aminokiseline sadrži Beta-Alanin, L-Arginin i L-Tirozin 100 mg kofeina po porciji, iz 3 različita izvora 500 mg taurina po porciji sadrži svaki od 6 različitih elektrolita i...
BrendBiotech Usa Težina400 gr
Biotech EAA Zero, 350 gr
Ušteda 15%
0.0
Na lageru
2.900 rsd 2.465 rsd
+
EAA Zero 7160 mg esencijalnih amino kiselina Odnos esencijalnih amino kiselina koji preporučuje SZO * Odnos glutamina i BCAA blizu 1:1 Bez šećera** i bez glutena * Odnos različitih esencijalnih amino kiselina u proizvodu sledi preporuke Svetske...
BrendBiotech Usa Težina400 gr
0.0
Na lageru
2.250 rsd
+
Yamamoto® Nutrition Essential AminoPOWDER je proizvod koji sadrži čiste farmaceutske aminokiseline Kyowa Quality. Esencijalne aminokiseline uključuju aminokiseline razgranatog lanca, BCAA (leucin, izoleucin, valin),kao i sve ostale ciste esencijalne aminokiseline neophodne ljudskom...
0.0
Na lageru
4.390 rsd
+
GLUTAMINE XPLODE POWDER L-glutamin kompleks sa vitaminima u prahu - dijetetski dodatak ishrani. Namenjen za nadoknađivanje gubitaka, koji su nastali usled intenzivnih mišićnih napora u svim vrstama sportova. Takođe sadrži zaslađivače. Ovaj proizvod dopunjava redovnu ishranu sa...
0.0
Na lageru
2.990 rsd
+
ZAŠTO AZGARD NUTRITION ODIN BCAA I L-GLUTAMIN? Ove dve aminokiseline su naučno formulisane da promovišu potpuni oporavak, rast i oporavak mišića, dok istovremeno sprečavaju razgradnju mišića! Glutamin je najzastupljenija aminokiselina koja se nalazi u ljudskom telu i verovatno je...
BrendAzgard Nutrition Težina500 gr
Nutriversum EAA With Vitamin B6, 360 gr
Ušteda 10%
0.0
Na lageru
2.690 rsd 2.420 rsd
+
EAA su esencijalne aminokiseline, koje telo nije u stanju da proizvede, ili ih ne proizvodi u dovoljnim količinama, a koje su neophodne za normalno funkcionisanje organizma. EAA Flow: - instant aromatizovani osvežavajući napitak - 5730 mg po porciji esencijalnih aminokiselina - 2123 mg...
BrendNutriversum Težina300 gr
Prikaži drugi 10 proizvod
Filtriranje proizvoda
Cena

rsd  –  rsd

 • 140rsd
 • 4390rsd
Brendovi Suplemenata
  Prikaži sve (18)