Probava i digestivni trakt

Cena
Brendovi Suplemenata

Za šta su namenjeni probiotici

 

Evo nekoliko ključnih koristi probiotika:

Održavanje zdrave ravnoteže crevne flore: Probiotici pomažu u održavanju balansa između "dobrih" i "loših" bakterija u crevima, što je važno za zdravlje digestivnog sistema.

Poboljšanje varenja: Probiotici mogu poboljšati varenje hrane i apsorpciju hranljivih materija, što može pomoći u smanjenju problema poput nadutosti, gasova i zatvora.

Jačanje imunološkog sistema: Veliki deo imunološkog sistema se nalazi u crevima, pa zdrava crevna flora može podržati jačanje imuniteta i smanjiti rizik od infekcija.

Podrška mentalnom zdravlju: Neke studije sugerišu da probiotici mogu imati pozitivan uticaj na mentalno zdravlje, smanjujući simptome anksioznosti, depresije i stresa.

Prevencija vaginalnih infekcija: Kod žena, probiotici mogu pomoći u održavanju zdrave vaginalne flore i smanjenju rizika od vaginalnih infekcija.

Probiotici se često nalaze u fermentisanim namirnicama poput jogurta, kefira, kiselog kupusa i kimčija, ali se takođe mogu konzumirati i kao dodatak ishrani u obliku suplemenata. Važno je napomenuti da efikasnost probiotika može zavisiti od vrste i doze konzumiranog probiotika, kao i od individualnih faktora svakog pojedinca.

 

Koji su najbolji suplementi probiotici

Najbolji suplementi probiotici variraju u zavisnosti od individualnih potreba i preferencija. Međutim, nekoliko faktora može se uzeti u obzir prilikom odabira:

  1. Broj sojeva i CFU (kolonizacijske jedinice): Probiotski suplementi obično sadrže različite sojeve bakterija, a CFU označava koliko je tih bakterija prisutno u jednoj dozi. Potražite suplemente koji nude širok spektar sojeva i visok broj CFU.
  2. Dodatni sastojci: Neke probiotičke formule mogu sadržavati dodatne sastojke poput prebiotika ili enzima koji podržavaju rast i preživljavanje bakterija.
  3. Održivost: Kvalitetni probiotici moraju imati mogućnost preživljavanja želučane kiseline i dostizanja creva, gde obavljaju svoje funkcije. Probiotici sa "enteričkim premazom" mogu imati bolju održivost.
  4. Pouzdanost brenda: Odaberite probiotičke suplemente od poznatih i pouzdanih brendova koji su prošli kroz rigorozne testove kvaliteta.
  5. Specifične potrebe: Razmislite o svojim individualnim potrebama. Na primer, ako imate problem sa varenjem, možda ćete želeti probiotik koji je posebno formulisan za podršku digestivnom zdravlju.

 

Kako se koriste probiotici

Probiotici se mogu koristiti na različite načine, u zavisnosti od oblika u kojem se nalaze i preporuka proizvođača. Evo nekoliko uobičajenih načina upotrebe probiotika:

Oralno uzimanje kapsula ili tableta: Ovo je najčešći način uzimanja probiotika. Obično se preporučuje uzimanje sa hranom ili na prazan stomak, u zavisnosti od uputstava na pakovanju.

Praskovi ili granule: Neke probiotičke formule dolaze u obliku praška ili granula, koje se mogu dodati u vodu, sok, jogurt ili bilo koje drugo piće ili hranu. Ovo može biti korisno za one koji teško gutaju kapsule ili tablete.

Tečni probiotici: Neki probiotici su dostupni i u tečnom obliku, koji se obično uzimaju oralno. Tečni probiotici mogu biti pogodni za decu ili osobe koje imaju poteškoća sa gutanjem kapsula.

Krema ili gel: Probiotici se takođe mogu koristiti lokalno, na primer kao krema ili gel za podršku vaginalnom zdravlju ili zdravlju kože.

Važno je pridržavati se uputstava proizvođača prilikom uzimanja probiotika i ne prekoračiti preporučenu dozu. Takođe, preporučuje se da se probiotici čuvaju na odgovarajućoj temperaturi i da se ne koriste nakon isteka roka trajanja.

Turmerik je ekstrakt koji se dobija od rizoma kurkume ( Curcuma longa L. ), biljke iz porodice đumbira. Gaji se u svim područjima sa tropskom klimom i ima dugu istoriju upotrebe u Aziji, naročito Indiji i Kini, i Centralnoj i Južnoj Americi. Kurkuma se konzumira u zemljama porekla u različite...
Vitalikum Probio Bacteria Matrix, 60 kapsula
Ušteda 15%
0.0
Na lageru
1.700 rsd 1.445 rsd
+
PROBIO BACTERIA MATRIX® 10 biliona „prijateljskih bakterija“ po kapsuli 7 različitih sojeva korisnih bakterija Otklanja probavne smetnje Normalizuje floru probavnog trakta Za prevenciju alergija i ekcema Veggie  kapsule Ruski naučnik Ilija Ilič...
0.0
Na lageru
‍960‍ rsd
+
Haya Probitic Complex 10 Billion 30 kapsula Laktobacili su štapičaste bakterije iz roda  Lactobacillus  koji fermentišu mlečnu kiselinu iz ugljenih hidrata. Bakterije Lactobacillus acidophilus su prisutne u ljudskim crevima odmah po rođenju, a oko dve nedelje kasnije pridružuju im se...
0.0
Na lageru
1.920 rsd
+
Kada pankreas prirodno ne luči digestivne enzime, to utiče na sposobnost vašeg tela da razgradi hranu koju jedete i apsorbuje hranljive materije. Ovo može dovesti do neuhranjenosti, kao i simptoma kao što su nadimanje, grčevi, gasovi i dijareja. Zamenski digestivni enzimi zamenjuju prirodne...
0.0
Na lageru
2.630 rsd
+
Dobre bakterije vas održavaju zdravim tako što podržavaju vašu imunološku funkciju i kontrolišu upalu. Određene vrste dobrih bakterija takođe mogu: Basic Supplements Gut Balance Probiotic Pro   Pomažu našem telu da lakše apsorbuje hranu i hranjive materije; Sprečavaju...
0.0
Na lageru
2.100 rsd
+
Ananas (lat. Ananas comosus) je voće poreklom iz Južne Amerike. U Evropu je stigao u 17. veku. Danas se gaji zbog veoma ukusnog ploda i njegovih prerađevina. Bromelain je enzim koji se dobija iz ananasovog soka, deluje antiinflamatorno i ima sposobnost da razgrađuje proteine (proteolitik)....
Odličan pomoćnik za savršeno varenje svih hranljivih materija! Proizvod ENZY 7! DIGESTIVE ENZYMES sadrži kompleks od sedam digestivnih enzima za bolje varenje proteina, ugljenih hidrata i masti. Sadrži enzime papain, alfa amilazu (Aspergillus oryzae), bromelain, laktazu (Aspergillus oryzae),...
Količina90 kapsula BrendExtrifit
Nema na zalihama
2.560 rsd
Yamamoto® Lattasi je dijetetski suplement koji obezbeđuje enzim laktazu sa ekstraktom morača, veoma poželjnog u slučaju poteškoća sa varenjem i apsorpcijom laktoze. Laktaza promoviše metabolizam laktoze kod pojedinaca koji imaju upravo poteškoća sa varenjem laktoze (stoga, važno je dosledno...
0.0
Nema na zalihama
2.210 rsd
Creva su jedan od najvažnijih organa za unutrašnju detoksikaciju tela i izlučivanje toksina. Zdrava creva sa regulisanom crevnom florom prva su borbena linija tela protiv različitih bakterija. Međutim, zbog različitih faktora kao što su zagađena okolina, vazduh, hrana i voda, loše prehrambene...
BrendThe Nutrition Težina600gr
Filtriranje proizvoda
Cena

rsd  –  rsd

  • 960rsd
  • 2630rsd
Brendovi Suplemenata