Mozak i memorija

Cena
Brendovi Suplemenata

Suplementi koji pomažu kod učenja i memorije

Suplementi koji mogu pomoći kod učenja obično se fokusiraju na podršku mozgu, mentalnoj energiji i koncentraciji. 

Evo nekoliko suplemenata koji se često koriste u tu svrhu:

Omega-3 masne kiseline: Omega-3 masne kiseline, posebno DHA i EPA, igraju ključnu ulogu u zdravlju mozga. Oni mogu poboljšati memoriju, kognitivne funkcije i raspoloženje, što može doprineti boljem učenju.

B kompleks vitamina: Vitamini B grupe, posebno vitamin B6, B9 (folna kiselina) i B12, važni su za pravilno funkcionisanje mozga i nervnog sistema. Ovi vitamini mogu pomoći u poboljšanju memorije, koncentracije i mentalne energije.

L-karnitin: L-karnitin je suplement koji može poboljšati mentalnu jasnoću, koncentraciju i sposobnost učenja. Takođe može poboljšati energetski metabolizam mozga.

Ginkgo biloba: Ginkgo biloba je biljni suplement koji se tradicionalno koristi za poboljšanje kognitivnih funkcija i cirkulacije krvi u mozgu. Može poboljšati pamćenje, koncentraciju i mentalnu jasnoću.

L-teanin: L-teanin je aminokiselina koja se nalazi u zelenom čaju, a poznata je po svojim umirujućim i anti-stres svojstvima. Može poboljšati koncentraciju i pažnju bez izazivanja pospanosti.

Kolin: Kolin je hranljiva materija koja je važna za pravilan razvoj mozga i funkciju memorije. Dodavanje suplemenata koji sadrže kolina može poboljšati kognitivne funkcije i podržati učenje.

Rhodiola rosea: Rhodiola rosea je adaptogeni biljni suplement koji može pomoći u smanjenju umora, poboljšanju mentalne izdržljivosti i povećanju koncentracije.

 

0.0
Nema na zalihama
1.500 rsd
DMAE ili dimetilaminoetanol je antioksidant i prekursor acetilholina, neurotransmitera u mozgu (učestvuje u njegovom stvaranju). Da bi dejstvo DMAE bilo jasno, treba da se zna kako mozak funkcioniše. Moždane ćelije komuniciraju preko ogranaka nervnih stanica - dendrita koji se nikad ne dodiruju....
0.0
Nema na zalihama
2.400 rsd
Šta je  Alfa-lipoinska kiselina ? Alfa-lipoinska kiselina je di-sulfidno jedinjenje poznato kao bitan kofaktor u reakcijama proizvodnje energije u organizmu. Ona takođe predstavlja snažan biološki antioksidans i široko je rasprostranjena u biljnim i životinjskim izvorima. Kako deluje...