Sagorevači masti

Cena
Brendovi Suplemenata
Tableta/kapsula

Ne postoji čarobna pilula koja će regulisati vašu težinu ako niste spremni da odustanete od nezdravih navika poput loše ishrane i fizičke neaktivnosti. Ali ako već aktivno radite na fizičkom izgledu i formi, postoje suplementi koji vas u tome mogu značajno podržati.

Sagorevači masti imaju za cilj da nas rasterete viška nagomilanih masnoća u telu i najčešće to čine ubrzavanjem metabolizma, sprečavanjem taloženja masti ili razgradnjom postojećih.

Sastojci koji imaju neko od ovih svojstava su kofein, zeleni čaj, guarana, L-karnitin.

 

Da li sagorevači masti pomažu i kako? 

Sagorevači masti dejstvuju u sinergiji sa zdravim navikama, kao što su ishrana i fizička aktivnost, dakle sami po sebi nisu dovoljni za postizanje trajnijih efekata gubitka suvišnih kilograma, ali su korisni pomagači u postizanju ovog cilja.

 • Ubrazavaju metabolizam – pojedini sastojci imaju svojstvo da ubrzaju bazalni metabolizam čime se troši više kalorija čak i kada je osoba u stanju mirovanja.
 • Stimulišu razgradnju masti
 • Sprečavaju masti da se deponuju u telu
 • Pospešuju energetsku potrošnju
 • Smanjuju apetit

 

Kako se piju sagorevači masti?

Najčešće dolaze u obliku tableta ili kapsula, a postoje i tečni sagorevači masti, i oni se konzumiraju u sklopu zdravog režima ishrane i fizičke aktivnosti.

Preporuka je da se počne sa manjim dozama uz prethodno konsultovanje sa lekarom ili nutricionistom kako bi se telo adaptiralo. Pratite kako organizam  reaguje tokom uzimanja suplemenata i nikako ne prekoračujte preporučenu dozu. Doza se određuje u skladu sa vašim godinama, kilažom, polom, životnim stilom, načinom ishrane, a takođe, uzimaju se u obzir i preporuke samog proizvođača.

Vežbačima se preporučuje da ih uzimaju pre treninga jer pojačavaju sagorevanje masti tokom vežbanja.

 

Prirodni sagorevači masti 

Zeleni čaj, kofein, guarana, ljute papričice, cimet i limun su samo neki od prirodnih sagorevača.

Zeleni čaj je prirodni antioksidans koji u sebi sadrži katehine. Katehini su zaslužni za ubrzavanje metabolizma i potrošnju kalorija, te ćete zato često videti da ovaj napitak preporučuju u procesu mršavljenja.

Kofein je prirodni stimulans koji pospešuje energetsku potrošnju, ubrzava metabolizam i pomaže trošenje masnoća u telu.

Ljute papričice sadrže u sebi kapsaicin, supstancu sa termogenim dejstvom – stvara toplotu i ubrzava metabolizam.

Voda sa limunom obično se preporučuje za jutarnje konzumiranje zbog čišćenja organizma, izbacivanja toksina iz tela i podizanja nivoa energije.

 

Najbolji sagorevači masti

Ako se odlučite na ovu vrstu suplementacije velika je verovatnoća da ćete se susresti sa nečim od navedenog:  L karnitinom , sagorevačima bez kofeina ili sa nekim od kompleksnih sagorevača masti. Hajde da vidimo šta su oni i kako deluju.

 

·      L karnitin 

Ubedljivo najpopularniji, takoreći sagorevač izbora, jer će vam verovatno prvo njega preporučiti za upotrebu. Odlično se podnosi pa je to jedan od razloga za preporuku. Drugi i zapravo važniji je njegovo dokazano dejstvo na sagorevanje masti i gubitak kalorija. Ova aminokiselina deluje tako što transportuje masti u naše ćelije, tačnije mitohondrije, gde se onda ona koristi za energetsku potrošnju.

 

·      Kompleksni sagorevači  masti

Reč kompleksni zapravo ukazuje na to da obuhvataju više aktivnih supstanci koje udruženo deluju da bi proizvele efekat termogeneze, smanjenja apetita i sagorevanja masti. U svom sastavu kombinuju L karnitin, kofein, taurin, oktopamin, fenilalanin i mnoge druge. Zbog složenijeg sastava i perioda adaptacije na isti ne preporučuju se potpunim novajlijama.


·      Sagorevači bez kofeina 

Sagorevači često imaju neki od stimulanasa, poput kofeina. To nije slučaj sa ovom grupom suplemenata. Oni se preporučuju svima koji žele efekat sagorevanja bez neželjenog dejstva kofeina.

 

Sagorevači masti - nuspojave

Neće svi osetiti nuspojave nakon uzimanja ovih suplemenata. To će zavisiti od mnogih faktora, a najviše od načina doziranja i opšteg zdravstvenog stanja organizma.

Najčešće zabeležene propratne negativne pojave su: povišen krvni pritisak,  vrtoglavica, lupanje srca, probavne smetnje, poremećaj sna, poremećaj raspoloženja. Zbog svega navedenog ne treba ih uzimati  na svoju ruku.

Zato nam se obratite ako se odlučite na kupovinu ove vrste suplemenata. Pomoći ćemo vam da izaberete ono najkvalitetnije i najbolje za svoje potrebe, jer u našoj redovnoj ponudi imamo proizvode koje obuhvataju sve vrste sagorevača koji su aktuelni i visoko ocenjeni na svetskom tržištu. 

Galvanize 33 Burn, 100kaps
Ušteda 13%
0.0
Nema na zalihama
2.990 rsd 2.590 rsd
33 Burn   sagoreva masti oslobađajući energiju   ubrzava metabolizam   smanjuje apetit   33 aktivna sastojka i 260 mg kofeina u dnevnoj dozi     Da li lako dobijate na kilaži i teško vam je da smršate? Da li se trudite, ali još uvek ne dostižete telo iz...
BrendGalvanize Pakovanje tablete100 caps
0.0
Nema na zalihama
4.600 rsd
LIPO-6 Black Hers je najnapredniji sagorevač masti za žene koji upotrebljava novu i naprednu tečnu multi-faznu tehnologiju. Ova tehnologija je kombinacija brzog transporta tečnog sadržaja kapsule i istovremenog kontrolisanog oslobađanje tog istog sadržaja. Ovo znači, da je Lipo 6X jedini fat...
BrendNutrex Pakovanje tablete120 kaps
Nema na zalihama
2.150 rsd
Ripped Fuel 5x je najsavremenija, superkoncentrovana profesionalna formula. Ova unapređena kombinacija ostvaruje gubitak masnog tkiva posebno u pojasnom regionu, obezbeđuje porast i održavanje nemasne mišićne mase, poboljšava apsorpciju potrebnih nutritivnih sastojaka i povećava energetske...
BrendTwinlab Pakovanje tablete40 tableta
0.0
Nema na zalihama
1.990 rsd
Fat Burners     pomaže organizmu da oslobodi, razloži i masne naslage pretvori u energiju   sadrži tri glavna elementa za sagorevanje masnih naslaga – holin, inositol i hrom   ne sadrži stimulanse Bezstimulansni sagorevač masti Fat Burners može da se primeni u...
BrendUniversal Nutrition Pakovanje tablete100 tabl
Nema na zalihama
1.600 rsd
Black Kick  predstavlja energetski proizvod koji u svom sastavu kombinuje ugljene hidrate, vitamine i minerale sa kofeinom i gvaranom. Visoke koncentracije kofeina i gvarane obezbeđuju stimulišući efekat, s tim što kofein ima brzo delovanje, a gvarana sporije, pa u kobinaciji deluju duži...
BrendMaxler Težina500 gr
Sci Muscle Lipofenom 90 kaps
Besplatna isporuka
0.0
Nema na zalihama
3.900 rsd
Nije u pitanju ”Hemija” niti ”AAS”. Lipofenom ima dvostruko delovanje, deluje kao pre-work out dajući onaj famozni ”kick” u toku treninga i sa druge strane kao sagorevac masti. Kada je svetska agencija za kontrolu suplemenata zabranila efedrin kao sastavni deo mnogih fat burnera u to vreme...
BrendSci Muscle Pakovanje tablete90 kapsula
0.0
Nema na zalihama
2.900 rsd
Kako da brzo sagorite uporne masne naslage? Ljudsko telo je izvanredna mašina. Čak i posle mnogo godina zanemarivanja i taloženja kilograma, možete relativno brzo da se oslobodite viška, ako se pametno i predano posvetite vežbanju, zdravoj ishrani i suplementaciji. Predstavljamo vam...
BrendPHD Nutrition Težina200 gr
Amix – MuscleCore® DW – Detonatrol® Fat Burner, 90cps
Ušteda 26%
0.0
Nema na zalihama
3.790 rsd 2.800 rsd
Amix® – MuscleCore® DW – Detonatrol® Fat Burner 90cps BOX   AMIX™ Detonatrol™ je izuzetna termogenička formula koja ima i prava eksplozivna stimulativna svojstva. AMIX™ Detonatrol™ je dizajniran u laboratoji LargeLife u saradnji sa sportistima Amix tima.   Zato su tu ukombinovani samo...
Pakovanje tablete90 kapsula
Ostrovit Fat Burner for Women, 60 kapsula
Ušteda 13%
0.0
Nema na zalihama
2.400 rsd 2.100 rsd
OstroVit Fat Burner for Women  predstavlja sagorevač masti posebno namenjen ženama. Jedinstvena kombinacija prirodnih sastojaka ima za cilj da podstiče redukciju nagomilane telesne masnoće. Standardizovani biljni ekstrakti afričkog manga, zelene kafe, đumbira, zelenog čaja u kombinaciji sa...
BrendOstrovit Pakovanje tablete60 kaps
0.0
Nema na zalihama
1.890 rsd
L-Carnitine Comfortable Shape 3000 je moćni koncentrat aminokiseline L-karnitina u tečnom obliku i jedinstvena formula sa za ubrzavanje metabolizma koja pretvara vaše telo u mašinu za sagorevanje masti. Karnitin ne sagoreva samo masne naslage, već njegovim dejstvom organizam dobija bogat...
BrendMaxler Težina500 ml
Prikaži drugi 10 proizvod
Filtriranje proizvoda
Cena

rsd  –  rsd

 • 170rsd
 • 7500rsd
Brendovi Suplemenata
  Prikaži sve (32)
Tableta/kapsula
  Prikaži sve (14)