Maxler 100% Isolate - 450 gr
003129
Informacije
Načini plaćanja
- — Platnim karticama online
- — Gotovinom
- — Pouzećem
- — Uplatom na račun
- — Pay pal
Dostava
Zašto mi?
Izolat proteina surutke
Proteini mleka predstavljaju jednu od najvažnijih komponenti mleka sa nutritivnog aspekta. Proteine mleka čine dve velike grupe: kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina u kravljem mleku, a preostalih oko 20% su proteini surutke. Dobijaju se kao sporedni produkti u procesu proizvodnje sira. Pored proteina, neobrađena surutka sadrži i masti, laktozu i druge supstance. Sirova surutka se dalje obrađuje da bi se dobio koncentrat, izolat ili hidrolizat surutke bogat proteinima.
Primarna razlika među ovim oblicima je tehnološki metod obrade i stepen čistoće prema sadržaju masti, laktoze i masnih kiselina. Za razliku od proteina iz drugih izvora, kao što su jaja, soja, kazein (tzv. sporoapsorbujući proteini), proteini surutke se brzo vare i apsorbuju. Pored toga imaju i dobre karakteristike pri mešanju sa drugom hranom i spadaju u visokokvalitetne i vrlo cenjene proteine. Proteini surutke se sastoje od biološki visokovrednih proteina i proteina koji imaju različite frakcije. Proteine surutke karakteriše i visok sadržaj esencijalnih i neensencijalnih aminokiselina. Izolati proteina surutke sadrže minimalne količine masti i laktoze.
Posle intenzivnih treninga mišićima je potreban trenutni unos hranljivih sastojaka za brz rast i oporavak. Pošto su izolati visoko rafinisan izvor proteina, maksimalno prečišćen od masti, šećera i ugljenih hidrata, to ih čini brzo dostupnim izvorom proteina i idealnim rešenjem za brz i lak unos nutrijenata. Izolat proteina surutke je idealan izvor proteina i za osobe netolerantne na laktozu, a zbog izuzetno niskog sadržaja ugljenih hidrata i masti, odličan je dodatak dijetama za mršavljenje i postizanje čiste mišićne mase.
Proteini surutke mogu delovati antimikrobno i imunomodulatomo, a mogu imati i antioksidativni efekat.
Iako se lako vare i bezbedni su za upotrebu, proteini surutke se ne preporučuju osobama preosetljivim na proteine mleka, kao ni kod osoba sa oboljenjima bubrega i jetre. Kod preosetljivih osoba mogu se javiti čak i ozbiljni simptomi alergijske reakcije. Ukoliko se koriste nepravilno i u neprilagođeno velikim dozama i predugom vremenskom periodu, proteini surutke mogu oštetiti bubrege i jetru.
Interakcije sa lekovima, dijetetskim suplementima, biljkama ili hranom, nisu zabeležene. Doziranje je različito. Sportisti koriste proteine surutke kao proteinske dodatke i uzimaju 10-25 g dnevno, a u odredenim slučajevima i veće doze. Preporuka Naučnog komiteta za hranu EU za dnevni unos proteina za sportiste je 1,4 g/kg telesne mase (ako je biološka vrednost proteina min. 70).
Kome su neophodni proteini i kome se mogu preporučiti
- osobama koje imaju potrebu za povećanim unosom proteina
- aktivnim i rekreativnim sportistima
- kao podrška dijetama za smanjenje telesne mase
- osobama koje su netolerantne na laktozu, a žele da unesu dodatne količine proteina u ishranu
- svakome ko se zdravo i uravnoteženo hrani i želi ukusan proteinski šejk kao dodatak ishrani
Maxler 100% Isolate je izvor proteina visokog kvaliteta sa niskim sadržajem masti i šećera. Sadrži velike koncentracije aminokiselina uključujući i BCAA, L-leucin, L-izoleucin, L-valin - aminokiseline razgranatog lanca. Odlikuje ga brza i laka apsorpcija. Mleko od kojeg se dobija je poreklom od krava koje se slobodno kreću i pasu, što čini ovaj proizvod zdravim sa prirodnim ukusom.
100% Isolate je odličan izbor kad postoji povećana potreba za unošenjem proteina.
Maxler 100% Isolate po dozi obezbeđuje:
- lako svarljiv proteinski napitak
- 27 g proteina po dozi
- prirodan ukus
Preporučeno doziranje i način upotrebe
Za pripremu proteinskog obroka pomešati u šejkeru ili blenderu sadržaj 2 dozne merice (30 g) sa 250 ml vode ili napitka po želji.
Kao dodatak ishrani, konzumirati 1 porciju proteinskog obroka dnevno posle treninga. U danima kada se ne trenira obrok konzumirati odmah nakon budenja.
Napomena
Navedeni sastavi variraju prema ukusu proizvoda.
Proteini mleka predstavljaju jednu od najvažnijih komponenti mleka sa nutritivnog aspekta. Proteine mleka čine dve velike grupe: kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina u kravljem mleku, a preostalih oko 20% su proteini surutke. Dobijaju se kao sporedni produkti u procesu proizvodnje sira. Pored proteina, neobrađena surutka sadrži i masti, laktozu i druge supstance. Sirova surutka se dalje obrađuje da bi se dobio koncentrat, izolat ili hidrolizat surutke bogat proteinima.
Primarna razlika među ovim oblicima je tehnološki metod obrade i stepen čistoće prema sadržaju masti, laktoze i masnih kiselina. Za razliku od proteina iz drugih izvora, kao što su jaja, soja, kazein (tzv. sporoapsorbujući proteini), proteini surutke se brzo vare i apsorbuju. Pored toga imaju i dobre karakteristike pri mešanju sa drugom hranom i spadaju u visokokvalitetne i vrlo cenjene proteine. Proteini surutke se sastoje od biološki visokovrednih proteina i proteina koji imaju različite frakcije. Proteine surutke karakteriše i visok sadržaj esencijalnih i neensencijalnih aminokiselina. Izolati proteina surutke sadrže minimalne količine masti i laktoze.
Posle intenzivnih treninga mišićima je potreban trenutni unos hranljivih sastojaka za brz rast i oporavak. Pošto su izolati visoko rafinisan izvor proteina, maksimalno prečišćen od masti, šećera i ugljenih hidrata, to ih čini brzo dostupnim izvorom proteina i idealnim rešenjem za brz i lak unos nutrijenata. Izolat proteina surutke je idealan izvor proteina i za osobe netolerantne na laktozu, a zbog izuzetno niskog sadržaja ugljenih hidrata i masti, odličan je dodatak dijetama za mršavljenje i postizanje čiste mišićne mase.
Proteini surutke mogu delovati antimikrobno i imunomodulatomo, a mogu imati i antioksidativni efekat.
Iako se lako vare i bezbedni su za upotrebu, proteini surutke se ne preporučuju osobama preosetljivim na proteine mleka, kao ni kod osoba sa oboljenjima bubrega i jetre. Kod preosetljivih osoba mogu se javiti čak i ozbiljni simptomi alergijske reakcije. Ukoliko se koriste nepravilno i u neprilagođeno velikim dozama i predugom vremenskom periodu, proteini surutke mogu oštetiti bubrege i jetru.
Interakcije sa lekovima, dijetetskim suplementima, biljkama ili hranom, nisu zabeležene. Doziranje je različito. Sportisti koriste proteine surutke kao proteinske dodatke i uzimaju 10-25 g dnevno, a u odredenim slučajevima i veće doze. Preporuka Naučnog komiteta za hranu EU za dnevni unos proteina za sportiste je 1,4 g/kg telesne mase (ako je biološka vrednost proteina min. 70).
Kome su neophodni proteini i kome se mogu preporučiti
- osobama koje imaju potrebu za povećanim unosom proteina
- aktivnim i rekreativnim sportistima
- kao podrška dijetama za smanjenje telesne mase
- osobama koje su netolerantne na laktozu, a žele da unesu dodatne količine proteina u ishranu
- svakome ko se zdravo i uravnoteženo hrani i želi ukusan proteinski šejk kao dodatak ishrani
Maxler 100% Isolate je izvor proteina visokog kvaliteta sa niskim sadržajem masti i šećera. Sadrži velike koncentracije aminokiselina uključujući i BCAA, L-leucin, L-izoleucin, L-valin - aminokiseline razgranatog lanca. Odlikuje ga brza i laka apsorpcija. Mleko od kojeg se dobija je poreklom od krava koje se slobodno kreću i pasu, što čini ovaj proizvod zdravim sa prirodnim ukusom.
100% Isolate je odličan izbor kad postoji povećana potreba za unošenjem proteina.
Maxler 100% Isolate po dozi obezbeđuje:
- lako svarljiv proteinski napitak
- 27 g proteina po dozi
- prirodan ukus
Preporučeno doziranje i način upotrebe
Za pripremu proteinskog obroka pomešati u šejkeru ili blenderu sadržaj 2 dozne merice (30 g) sa 250 ml vode ili napitka po želji.
Kao dodatak ishrani, konzumirati 1 porciju proteinskog obroka dnevno posle treninga. U danima kada se ne trenira obrok konzumirati odmah nakon budenja.
Napomena
Navedeni sastavi variraju prema ukusu proizvoda.
Trenutno bez recenzije
Prijavite se da bismo mogli da vas obavestimo o odgovoru