Sci Muscle Alpha 50-amino 1000 ml

26
Informacije
Načini plaćanja
 • — Platnim karticama online
 • — Gotovinom
 • — Pouzećem
 • — Uplatom na račun
 • — Pay pal
Dostava
Zašto mi?

SCI-MUSCLE ALPHA 50-AMINO™ je čist goveđi hidrolizovani kolagen. Kolagen je najveći I najzastupljeniji protein u našem telu, koji čini otprilike oko 65% ukupnog proteina. Kao najveći protein u svom lancu ima preko 1500 aminokiselina. Hidrolizovani kolagen je kompletan izvor proteina podeljen do najprostije forme esencijalnih i neesencijalnih aminokiselina, koje su spremne za apsorbciju u roku od par minuta. Ovo je velika prednost za sportiste ili za bilo koga kome je stalo da održava visok nivo aminokiselina u krvi kako bi se mišićima obezbedila neophodna količina proteina za izgradnju i oporavak.

Šta je kolagen?

Polipeptidni molekul, kolagen je protein koji se nalazi u našem telu. Da budemo precizniji, kolagen je najveći i najzastupljeniji protein, koji čini do 65% ukupnog proteina u našem telu.

Kao najveći protein u telu, kolagen čini lanac od 1500 aminokiselina. Kolagen je vezivno tkivo za gotovo sve structure, uključujući srce, pluća, arterije, pršljenove, kožu, mišiće, kosti, hrskavicu, jetru i druge kao što su kosa, zglobovi, nokti, prostata.

Kako starimo, proizvodnja kolagena drastično opada i bilo koji od ovih organa može biti pogođen. Najčešći primer samanjenja kolagena kako starimo je tendencija da naša koža i mišći gube na elastičnosti i čvrstoći. U organima, smanjeno prisustvo kolagena uzrokuje nestabilnost i slabost.

Zašto proizvodnja kolagena može biti smanjena? Hormonske promene, alkohol, industrijski obrađena hrana, beli šećer, preterani rad, radijacija, hlorisana voda, preveliko izlaganje suncu, deficit hranljivih materija, dehidracija, stress, trauma…

Hidrolizovani kolagen se sastoji od manjih amino kiselina, koje pomažu da se formira novi kolagen u telu. Iako za sada ne postoji dokaz koji bi potvrdio te tvrdnje, priličan broj naučnika iz sveta medicine ipak sugeriše da je hidrolizoani kolagen sposoban za proizvodnju čiste mišićne mase, za regeneraciju vezivnog tkiva, pa čak i za regeneraciju određenih organa. Ono što je sigurno, je da trenutno ne postoje nikakve poznate nus pojave, niti neželjeni efekti, prilikom konzumiranja hidrolizovanog kolagena.

Šta je hidrolizovani kolagen?

SCI-MUSCLE ALPHA 50-AMINO™ hidrolizovani kolagen je kolagen dobijen iz kostiju i hrskavice govedine. Obično, kost bude smrvljena, samlevena, očišćena od masti, potopljena u kiselinu da bi se odstranio kalcijum, ponovo potopljena da se veze kolagena pokidaju i na kraju se dehidrira. Rezultat ovog procesa su manje, netaknute aminokiseline koje nisu oštećene. Ovakve aminokiseline se brzo apsorbuju u krvotok, i koriste se kao gradivni blokovi novog kolagena.

DIGESTIJA KOLAGENA

Normalno varenje deli protein na peptide i aminokiseline, koje se zatim apsorbuju u krvotok.

Da bi se protein kolagena, koji se nalazi u hrani, iskoristio maksimalno od strane našeg tela, mora se najpre više puta rastaviti (podeliti na manje lance) od strane sistema za varenje, i tek onda apsorbovati kroz creva u idealnoj formi koja nam je potrebna. Zatim se ponovo sklapa na potrebnom mestu u našem telu kao kolagen. Varenje kolagena unesenog putem redovne ishrane često je nekompletno, i umesto da se potpuno apsorbuje, varenje rezultira sa velikim peptidnim lancima. Ovako veliki peptidni lanci nisu dobro iskorišćeni, uprkos naporima tela da se zaustavi opadanje proizvodnje kolagena.

Bolja ideja: HIDROLIZOVANI KOLAGEN

Sa suplementom poput SCI-MUSCLE ALPHA 50-AMINO™, sinteza proteina je dizajnirana tako da rezultuje u jednostavnom rezultatu: manji lanci peptida i aminokiselina veće iskoristljivosti, spremnih za upotrebu. Kvalitetni suplementi sa hidrolizovanim kolagenom su napravljeni od želatina visokog kvaliteta. Želatin sadži sve esencijalne aminokiseline izuzev triptofana, uključujući glicin, prolin, hidroksiprolin, glutaminsku kiselinu, alanine, arginine, aspartična (asparaginska) kiselina i druge aminokiseline.

Jedna od najvažnijih aminokiselina kolagena jeste glicin. Glicin je najmanja aminokiselina koja se može naći u našem telu. Kao takva ona čini da kolagen bude pristupačniji, tako što osigurava da se mnogo lakše dopremi do ćelija. Takođe, glicin deluje anti-inflamatorno, što znači može ublažiti bolove, otoke ili upalne procese.

ENZIMSKA HIDROLIZA

Metoda za finalnu hidrolizu kolagena, za koju se većina slaže da je daleko najbolja, je korišćenje proteolitičkih enzima. Proteolitički enzimi spadaju u grupu hidrolitičkih enzima, jer katalizuju hidrolizu peptidne veze u proteinu ili peptidu.
Ova grupa ima značajnu ulogu u procesima digestije. Kombinovanjem ovih enzima dolazi do potpune hidrolize proteina do slobodnih aminokiselina, koje putem cirkulacije dospevaju u ćelije i služe za sintezu specifičnih intracelularnih proteina sisara, jer ćelije sisara nisu u stanju da sintetišu sve neophodne aminokiseline. SCI-MUSCLE ALPHA 50-AMINO™ dobija se bez zagrevanja i upotrebu raznih kiselina, tako da je bio-kompatibilan integritet završenih molekula zagarantovan.

Gledajući na duge staze, praktično je nemoguće nemati benefite od ovakvog suplementa. Kada je telo sanbdeveno sa iskoristljivim blokovima za izgradnju novog kolagena, često po prvi put u nekoliko godina unazad, puno sistema može pokazati poboljšanje. Može se očekivati:

 • dobitak novih glatkih mišića
 • mišićni tonus
 • elastičnost i zategnutost kože
 • regeneracija zglobova i hrskavice
 • jačanje arterija
 • gušća i jača kosa i nokti
 • porast energije od strane skeletnih mišića
 • regeneracija organa poput srca, pluća, prostate, jetre, bubrega, krvnih sudova, itd.

Biološka vrednost je primarni kriterijum u proceni nekog suplementa, ne samo kolagena i ona nam govori koliko će se od suplementa zaista apsorbovati na ćelijskom nivou. Biološka vrednost se izražava u procentima, što više to bolje, što znači da je najveći procenat suplementa apsorbovan od strane ćelija u našem telu. Biološka vrednost SCI-MUSCLE ALPHA 50-AMINO™ je neverovantnih 90% varenja i apsorbcije.

REGULACIJA TELESNE TEŽINE I MASNIH NASLAGA

Gojaznost se dešava kada se namirnice visoke enrgetske vrednosti i namirnice koje se teško vare, unose (jedu) više nego što je telu potrebno. Sve što ne iskoristimo taloži se kao mast.

Ono što se zna već 25 godina je to da hidrolizovani kolagen smanjuje apetit, s toga pomaže u skidanju viška masnih naslaga

KOLAGEN ZA SPORTISTE

Još jedna oblast koja povećava potražnju za hidrolizovanim kolagenom je sigurno oblast sportske ishrane. Kao prirodan i dostupan molekul koji može brzo da poveća izgradnju glatke mišićne mase, da smanji vreme oporavka, popravi oštećenu strukturu zglobova bez operacije, poboljša kardiovaskularne performance i tako dalje, hidrolizovanom kolagenu sportisti širom sveta pridaju sve više značaja.

Ovo je sve zahvaljujući strukturi kolagena u čijem sastavu se prirodn nalazi kreatin, esencijalna aminokiselina bitna u izgradnji novih mišićnih ćelija posle napornih i intenzivnih treninga. Arginin koji se takođe nalazi u sastavu kolagena, takodje pospešuje sitezu proteina, ubrzava vreme oporavka i stimuliše lučenje hormona rasta.

Hidrolizovani kolagen SCI-MUSCLE ALPHA 50-AMINO™ je idealan izvor za unos svih aminokiselina potrebnih kako rekreativcima tako i profesionalnim sportistima.

SCI-MUSCLE ALPHA 50-AMINO™

 • Obezbeđuje najbržu moguću apsorbciju aminokiselina
 • Superiorno varenje, visoka biološka vrednost
 • Obezbeđuje i promoviše hipertrofiju i regeneraciju skeletnih mišića
 • 50,000 mg čistih aminokiselina na 100ml proizvoda
 • Bez masti, bez ugljenih hidrata, bez holesterola, bez laktoze

Aktivne komponente

1 merica (40 ml)

100 ml

% PDU* (1 merica)

Vitamin B6

5,3 mg

13,3 mg

378% †

* PDU: preporučen dnevni unos
** nema utvrđenih podataka o dnevno potrebnoj količini
† računato na dnevni kalorijski unos od 2000 kcal

Spisak sastojaka: voda, hidrolizat goveđeg kolagena, E330, aroma pomorandže, zaslađivači: E950, E952, E954; konzervans E202, vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid).

Nutritivne informacije:

40 ml

100 ml

Proteini

20,0 g

50,0 g

Masti

0 g

0 g

Ugljeni hidrati

0 g

0 g

Energetska vrednost

323,2 kJ / 76 kcal

808 kJ / 190 kcal

Ne sadrži aspartam i gmo sastojke!

Upotreba: 1 merica (40 ml) proizvoda dnevno. Pre upotrebe promućkati!

Pakovanje:

 • 1 l
 • Broj pojedinačnih serviranja: 25
 • Količina pojedinačne doze: 40 ml

Podaci o alergenima: Proizvod može da sadrži u tragovima mleko, jaja, soju, pšenicu, kikiriki i lešnik.

Trenutno bez recenzije

Istražite ponudu proizvoda
 • Najpopularnije
 • Proizvodi na AKCIJI
 • Nedavno pregledano
 
Besplatna dostava proizvoda

Za sve porudžbine vrednosti preko 7.000 din.

Garancija na kvalitet proizvoda

Svi proizvodi dolaze u originalnom pakovanju.

Popust za plaćanje karticom

10% popusta na proizvode koje nisu na akciji.