Mammut Amino Liqiud, 500ml

002745
1.200 rsd
1.400 rsd
Ušteda: 200 rsd
Nema na zalihama
Rok upotrebe 7/22
Informacije
Načini plaćanja
  • — Platnim karticama online
  • — Gotovinom
  • — Pouzećem
  • — Uplatom na račun
  • — Pay pal
Dostava
Zašto mi?

Hidrolizat proteina

Za razliku od biljaka, struktura humanog I organizma životinja izgrađena je uglavnom od proteina. Oni se razlikuju od masti I ugljenih hidrata jer sadrže azot. Proteini su izgrađeni od pojedinačnih amiokiselina, međusobno povezanih peptidnim vezama. Osim strukturne, protein u organizmu imaju I druge značajne uloge – kao hormone, enzimi, transportni- I imuno-proteini. Struktura proteina ima ključnu ulogu u definisanju funkcije proteina.

Sposobnost organizma da sintetiše sve potrebne proteine zavisi od dostupnosti neophodnih aminokiselina. Zato se kvalitet proteina u ishrani određuje prema sastavu aminokiselina I njihovoj bioraspoloživosti. Još pre 50 godina, Block i Mitchel su odredili da se biološka vrednost proteina može proceniti upoređivanjem sastava esencijalnih aminokiselina I potreba humanog organizma. Esencijalna aminokiselina koja je prisutna u najmanjoj koncentraciji je limitirajuća, iz toga se može odrediti ”hemijski skor” kvaliteta proteina. Pod proteinom potpune biološke vrednosti podrazumeva se da sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu bili korišćene za sintezu proteina. PDCAAS vrednosti (Protein Digestability-Corrected Amino Acid Score) su različite za različite vrste proteina, a jediničnu vrednost, PDCAAS=1 imaju npr. Proteini soje, što znači da zadovoljavaju potrebe odrasle osobe kada se konzumiraju kao jedini izvor proteina u količini od min. 0.6 g/kg TM.

Kvalitet proteina se može odrediti I merenjem količine proteina koju organizam stvarno iskoristi (net protein utilization NPU, engl.). Vrednost NPU se kreće približno od 40-94, protein animalnog porekla imaju veću vrednost NPU od proteina biljnog porekla.

Svarljivost proteina je takođe bitan parameter kvaliteta, upravo zbog toga, obrada, priprema I korišćenje određenih sastojaka tokom pripreme obroka od mesa imaju veliki značaj.

Izrada hidrolizata proteina je jedan od postupaka kojim se veliki molekuli proteina, razlažu na manje komponente, čime se povećava njihova iskoristljivost u organizmu.

Proteini mogu biti I izvor energije u organizmu, 1 g proteina sadrži više od 5 kcal.

Nutritivna vrednost proizvoda:

Nutritivne informacije 100 g 25 ml
Energetska vrednost 933 KJ/219  kcal 233 KJ/54,9  kcal
Proteini 47,7  g 11,9 g
Ugljeni hidrati–          od toga šećeri

 

–          polihidroksilni alkoholi

4,8 g4,2 g

 

0,6 g

1,2 g1,1 g

 

0,1

Masti–          od toga zasićene masti < 0,1 g< 0,1 g < 0,1 g< 0,1 g
Vlakna < 0,1 g < 0,1 g
Soli 0,043 g 0,01 g

Sastojci:

Sadržaj aktivne komponente 100 ml 1 doza (25 ml) % RU% PDU
Hidrolizat proteina (sadržaj proteina 100%) 41,0 g 10,25 g 20,5
Vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid) 7 mg 1,75 mg 125

RU = referentni unos, PDU = preporučeni dnevni unos

Ostali sastojci: voda; fruktoza; regulator kiselosti – limunska kiselina; aroma crvene pomorandže; sredstvo za povećanje zapremine – glycerol; konzervansi – kalijum-sorbat I natrijum-benzoat; zaslađivači – natrijum-ciklamat, acesulfam-K I saharin.

 Način upotrebe: uzeti 25 ml preparata dnevno.

Trenutno bez recenzije

Istražite ponudu proizvoda
  • Najpopularnije
  • Proizvodi na AKCIJI
  • Nedavno pregledano
 
Besplatna dostava proizvoda

Za sve porudžbine vrednosti preko 7.000 din.

Garancija na kvalitet proizvoda

Svi proizvodi dolaze u originalnom pakovanju.

Popust za plaćanje karticom

10% popusta na proizvode koje nisu na akciji.