Cena
Brendovi Suplemenata

Šta je tribulus i čemu je namenjen

Tribulus je biljka čiji se ekstrakt često koristi u suplementima kako bi se poboljšala seksualna funkcija, povećala mišićna masa i energija, te podržala opšte zdravlje. Smatra se da Tribulus može povećati nivo testosterona u telu, iako su istraživanja o njegovoj efikasnosti podeljena. Neki korisnici primećuju poboljšanje u seksualnom nagonu i sportskoj izdržljivosti, dok drugi ne primećuju značajne promene. Važno je imati na umu da su individualni odgovori na suplemente, uključujući Tribulus, različiti kod svake osobe. Pri korišćenju Tribulusa ili bilo kog drugog dodatka ishrani, važno je pridržavati se preporučenih doza i konsultovati se sa zdravstvenim stručnjakom ako imate bilo kakvih zdravstvenih problema ili uzimate druge lekove.

Tribulus i mišićna masa

Postoje tvrdnje da Tribulus može pomoći u povećanju mišićne mase, naučni dokazi o ovoj vezi su ograničeni i kontradiktorni. Neki istraživači su sugerisali da suplementacija Tribulusom može imati blagi pozitivan uticaj na mišićnu masu i snagu, dok druga istraživanja nisu pronašla značajne efekte na ovom polju.

Važno je napomenuti da efekti Tribulusa mogu varirati od osobe do osobe, a uticaj na mišićnu masu može biti minimalan ili neprimetan kod nekih pojedinaca. Takođe, ukoliko je primarna svrha suplementacije povećanje mišićne mase, postoje i drugi suplementi koji su bolje istraženi i dokazani kao efikasni, poput proteina, kreatina i amino kiselina.

Tribulus i trening snage

Iako postoji nekoliko studija koje su istraživale uticaj Tribulusa na trening snage, rezultati su često kontradiktorni. Neki istraživači su sugerirali da suplementacija Tribulusom može imati blagi pozitivan uticaj na snagu i izdržljivost, dok druga istraživanja nisu pronašla značajne efekte.

Tribulus se ponekad koristi kao dodatak ishrani kod sportista radi poboljšanja performansi i oporavka nakon treninga. Navodno, može pomoći u povećanju nivoa testosterona, što može doprineti boljem mišićnom rastu i oporavku. Međutim, naučni dokazi o ovoj vezi su ograničeni.

Važno je napomenuti da efekti Tribulusa mogu varirati od osobe do osobe, a uticaj na trening snage može biti minimalan ili neprimetan kod nekih pojedinaca. Takođe, postoje i drugi suplementi koji su bolje istraženi i dokazani kao efikasni za poboljšanje performansi u treningu snage, poput kreatina, beta-alanina i BCAA.

Tribulus posle četrdesete godine

Upotreba Tribulusa ili bilo kog drugog suplementa nakon četrdesete godine života može biti motivisana željom za očuvanjem opšteg zdravlja, poboljšanjem fizičke kondicije ili ublažavanjem simptoma koji su karakteristični za starije odrasle osobe. Evo nekoliko načina na koje Tribulus može biti koristan za muškarce nakon četrdesete godine:

Podrška nivou testosterona: Nivo testosterona prirodno opada s godinama, a to može dovesti do raznih simptoma poput smanjenja mišićne mase, povećanja telesne masti, smanjenja energije i seksualne disfunkcije. Iako naučni dokazi o efikasnosti Tribulusa u povećanju nivoa testosterona nisu potpuno jasni, neka istraživanja sugeriraju da suplementacija Tribulusom može blago podići nivo testosterona kod starijih osoba.

Poboljšanje seksualnog zdravlja: Tribulus se tradicionalno koristi za poboljšanje seksualne funkcije i libidoa. Kod starijih muškaraca, koji često imaju smanjen libido i seksualne performanse usled smanjenja nivoa testosterona, Tribulus može pružiti neko olakšanje.

Poboljšanje opšteg zdravlja i energije: Pored potencijalnog uticaja na testosteron i seksualno zdravlje, Tribulus može doprineti opštem osećaju dobrobiti i povećanju energije. Ovo može biti korisno za starije osobe koje se bore s umorom ili nedostatkom energije.

Kao i kod bilo kog suplementa, važno je konsultovati se sa zdravstvenim stručnjakom pre početka uzimanja Tribulusa, posebno ako već koristite druge lekove ili imate bilo kakve zdravstvene probleme. Takođe, treba imati na umu da individualni odgovor na suplemente može varirati, pa je važno pratiti reakcije svog tela i prilagoditi doze prema potrebi.

0.0
Na lageru
3.290 rsd
+
100% Tribulus Terrestris! TT Ultra Strong - Tribulus terrestris tablete sadrže 100% čistog i potvrđenog ekstrakta biljke Tribulus terrestris. Ova zeljasta biljka u kombinaciji sa intenzivnim treningom za otpornost uočljivo poboljšava povećanje mišićne mase, energije i kapaciteta. TT Ultra...
0.0
Na lageru
2.600 rsd
+
Pozitivna dejstva ove biljke poznata su još od antike. U poslednje vreme je čest sastojak ne samo dodataka ishrani za sportiste, već i proizvoda koji podržavaju mušku hormonsku aktivnost i potenciju. Zahvaljujući širokom spektru delovanja, a posebno zbog uticaja na hormonsku aktivnost,...
0.0
Nema na zalihama
2.400 rsd
Tribulus (lat. Tribulus terrestris, babin zub, zubačica) je jednogodišnja zeljasta biljka iz familije Zygophyllaceae. Rasprostranjena je u sušnim i suptropskim predelima južne Evrope (i na Balkanu), Azije i Severne Amerike. Tradicionalno se koristila za lečenje impotencije i kao tonik za...
0.0
Nema na zalihama
2.450 rsd
Tribulus terrestris je mediteranska biljka koja postaje sve popularnija među sportistima, dizačima tegova i starijom muškom populacijom. Azgard Tribulus 2500 je 100% prirodni jak standardizovani ekstrakt Tribulusa i sadrži čak 45% saponina, što ga čini jednom od najjačih dostupnih Tribulus...
Filtriranje proizvoda
Cena

rsd  –  rsd

  • 1400rsd
  • 3490rsd
Brendovi Suplemenata
    Prikaži sve (14)