Sci Muscle Big Glutamine 1kg

0001729
Informacije
Načini plaćanja
  • — Platnim karticama online
  • — Gotovinom
  • — Pouzećem
  • — Uplatom na račun
  • — Pay pal
Dostava
Zašto mi?

Zaustavlja razgradnju mišića i stimuliše novi rast

Aminokiseline formiraju protein koji pomažu izgradnju većine telesnog tkiva – uključujući mišiće. Za vreme intenzivnih treninga nivo glutamine u mišićima ima tendenciju da opada.

Dodatno, studije su dokazale da su, posle napornih treninga, mišići pocepani i oštećeni. Da bi se ovaj efekat onemogućio, hranljive materije moraju biti dostavljene organizmu i mora biti stimulisna sinteza proteina kako bi se pokrenula izgradnja mišića.

Ako snabdemo nase telo sa glutaminskim peptidima pre intenzivnog treninga, dozvolićemo našem telu da zadrži velike zalihe glutamine u mišićima i da spreči njihovu razgradnju. To znači da telo može da koristi glutamin u mišićima za sintezu proteina i izgradnju čiste mišićne mase.

Klinički je dokazano da je glutamin veoma stabilan u telu i lako apsorbovan u krvotok i mišićno tkivo gde je potreban. Zbog visoke stope rastvaranja i apsorbcije glutamina, u telu se može očekivati izuzetan odgovor mišićnih ćelija u vidu anaboličkih procesa. Ovo nam omogućava da sa većom efikasnošću potkrepimo proces oporavka i regeneracije mišića dok treniramo. Glutamin je najzastupljenija aminokiselina u skeletnim mišićima – preko 60% skeletnog mišića čini glutamin. Glutamin sadrži 19% azota, koji ga čini primarnim transporterom azota u naše mišićne ćelije.

Za vreme intenzivnih treninga, nivo glutamina u našem telu se u velikoj meri prazni, što dovodi do smanjenja snage, izdržljivosti i oporavka. Moće biti potrebno čak do 6 dana, da bi se izgubljene tj. potrošene količine glutamina vratile u normalu – a glutamin igra glavnu ulogu u sintezi proteina.

Studije su pokazale da suplementacija L-Glutamina može smanjiti razgradnju mišića i poboljšati metabolizam proteina. Glutamin ima važnu ulogu u metabolizmu proteina, izgradnji novih mišićnih ćelija i anti-katabolizmu. Glutamin takođe poboljšava sposobnost našeg tela da luči veće količine hormona rasta, koji pomaže da se smanji nivo telesnih masti i poveća mišićni rast..

SCI-MUSCLE Big Glutamine™ sadrži L-Glutamin peptide, koji su biološki najdostupnija forma glutamina i smatra se da se apsorbuje stopom koja je duplo veća od stope apsorbcije regularnog L-Glutamina slobodne forme. Razlika između čistog L-Glutamina i glutamin peptida je ta što je L-Glutamin ,,slobodna” aminokiselina, što znači da je slobodna od vezivanja za druge aminokiseline, čineći je tako manje stabilnom.

Sa druge strane glutamin peptidi nisu ,,slobodne” forme. Umesto toga, oni se vezuju za druge aminokiseline sa peptidnim vezama. Ovo ih čini više stabilnim i potencijalno boljoj asimilaciji od strane tela.

Najbolja opcija je pronaći proizvod koji kombinuje obe vrste glutamina, jer kao takav može obezbediti dnevne potrebe, apsorbciju i stabilnost u telu. Glutamin i glutaminski peptidi pospešuju funkciju zdravog imunog Sistema, brzog oporavka mišića i izgradnju novih mišićnih ćelija.

Trenutno bez recenzije

Istražite ponudu proizvoda
  • Najpopularnije
  • Proizvodi na AKCIJI
  • Nedavno pregledano
 
Besplatna dostava proizvoda

Za sve porudžbine vrednosti preko 7.000 din.

Garancija na kvalitet proizvoda

Svi proizvodi dolaze u originalnom pakovanju.

Popust za plaćanje karticom

10% popusta na proizvode koje nisu na akciji.