Ostrovit Alfa lipoinska kiselina 90 tableta

98
Informacije
Načini plaćanja
  • — Platnim karticama online
  • — Gotovinom
  • — Pouzećem
  • — Uplatom na račun
  • — Pay pal
Dostava
Zašto mi?

Šta je Alfa-lipoinska kiselina ?

Alfa-lipoinska kiselina je di-sulfidno jedinjenje poznato kao bitan kofaktor u reakcijama proizvodnje energije u organizmu. Ona takođe predstavlja snažan biološki antioksidans i široko je rasprostranjena u biljnim i životinjskim izvorima.

Kako deluje Alfa lipoinska kiselina?

Alfa-lipoinska kiselina deluje kao antioksidans koji pomaže neutralizaciju slobodnih radikala u organizmu. Slobodni radikali su nestabilne molekule koje mogu oštetiti stanice i doprineti pojavi bolesti. Osim toga, alfa-lipoinska kiselina može povećati nivo drugih antioksidansa, kao što su vitamin C i E, i obnoviti njihovu funkciju. Takođe, ima ulogu u obnavljanju glutationa, još jednog važnog antioksidansa. Pored toga, alfa-lipoinska kiselina podstiče metabolizam i reguliše nivo šećera u krvi.

Većina metaboličkih reakcija u kojima alfa­lipoinska kiselina učestvuje, odigrava se u mitohondrijama. Alfa-lipoinska kiselina ostvaruje svoju kofaktorsku ulogu u okviru dva enzima – piruvat-dehidro-genaznog kompleksa i de-hidro-genaze alfa­keto kiselina koji učestvuju u metabolizmu ugljenih hidrata, masti i aminokiselina.

U Nemačkoj je odobrena kao lek za tretiranje polineuropatije (dijabetične i alkoholne polineuropatije i bolesti jetre). Alfa-lipoinska kiselina poseduje biološku antioksidativnu aktivnost i aktivnost u povećanju proizvodnje biološke energije.Lečenje i Alfa-lipoinska kiselina

Alfa-lipoinska kiselina je antioksidans koji se koristi u lečenju različitih stanja, uključujući dijabetes i neuropatiju. Ona može pomoći u smanjenju oštećenja ćelija izazvanih slobodnim radikalima, što može imati koristi u zaštiti nervnih ćelija kod neuropatije. Takođe se istražuje njena uloga u poboljšanju insulinske osetljivosti kod osoba sa dijabetesom. Alfa-lipoinska kiselina se često koristi kao dodatak ishrani, ali se pre upotrebe treba posavetovati sa lekarom, posebno ako se već uzimaju lekovi ili postoje postojeće zdravstvene probleme.

Preporučeno doziranje i način upotrebe

Popiti 1 tabletu dnevno, najbolje uz obrok.

Nema podataka o prekomernom unosu alfa-lipoinske kiseline. Na osnovu podataka iz PDR for nutritional supplements doze do 600 mg dnevno alfa-lipoinske kiseline se dobro podnose. Osobe sa dijabetičnom neuropatijom mogu da koriste 300 mg alfa-lipoinske kiseline dnevno podeljeno u nekoliko doza

Trenutno bez recenzije

Istražite ponudu proizvoda
  • Najpopularnije
  • Proizvodi na AKCIJI
  • Nedavno pregledano
 
Besplatna dostava proizvoda

Za sve porudžbine vrednosti preko 7.000 din.

Garancija na kvalitet proizvoda

Svi proizvodi dolaze u originalnom pakovanju.

Popust za plaćanje karticom

10% popusta na proizvode koje nisu na akciji.