Cena
Brendovi Suplemenata

Urinarni trakt i suplementi kao preventiva i pomoć

Suplementi mogu biti korisni kao preventivna mera ili kao podrška za zdravlje urinarnog trakta. Evo nekoliko suplemenata koji se često koriste u tu svrhu:

Brusnica

Brusnica i njeni ekstrakti se tradicionalno koriste za sprečavanje infekcija urinarnog trakta (UTI). Brusnica sadrži jedinjenja koja mogu sprečiti adheziju bakterija na zidove bešike, smanjujući tako rizik od infekcija.

D-manoza

D-manoza je šećer koji se prirodno nalazi u nekim voćkama, uključujući brusnicu. Ona takođe može sprečiti adheziju bakterija na zidove urinarnog trakta, pomažući u sprečavanju UTI.

Probiotici

Probiotici su korisne bakterije koje podržavaju zdravlje creva i urinarnog trakta. Održavanje zdrave ravnoteže crevne mikroflore može pomoći u sprečavanju infekcija urinarnog trakta.

Cranberry kapsule

Ovi suplementi sadrže koncentrovani ekstrakt brusnice i mogu biti korisni kao dodatak ishrani za ljude koji žele da izbegnu konzumiranje velike količine soka od brusnice zbog sadržaja šećera.

Cink

Cink može imati imunostimulirajuće dejstvo i pomoći u jačanju odbrane organizma protiv infekcija urinarnog trakta.

Vitamin C

Vitamin C može promeniti pH urina i otežati rast bakterija u urinarnom traktu, što može smanjiti rizik od infekcija.

Pre nego što počnete uzimati bilo koji suplement, bilo bi pametno posavetovati se sa lekarom, posebno ako imate neka postojeća zdravstvena stanja ili uzimate druge lekove. Takođe je važno imati na umu da suplementi ne smeju zameniti standardne medicinske tretmane za infekcije urinarnog trakta, već ih treba koristiti kao podršku.

0.0
Na lageru
1.890 rsd
+
Saw Palmetto ili testerasta palma (lat.  Serenoa repens ) je biljka poreklom iz Severne Amerike. Domoroci na Floridi su koristili njene bobice još pre nekoliko vekova u ishrani, a kasnije su je Indijanci prihvatili kao lekovitu biljku. Korišćena je kao tonik, sirup za iskašljavanje i antiseptik.
Biotech Saw Palmetto
Ušteda 15%
0.0
Na lageru
1.990 rsd 1.691 rsd
Šta je Saw Palmetto i čemu služi? Saw Palmetto (Serenoa repens) je biljka čiji se plodovi koriste u tradicionalnoj medicini za lečenje različitih zdravstvenih problema. Najpoznatiji je po svojoj upotrebi u tretmanu benignog uvećanja prostate (benigna hiperplazija prostate, BHP). Evo...
Količina60 tableta BrendBiotech Usa