Biotech Saw Palmetto

000000
1.691 rsd
1.990 rsd
Ušteda: ‍299‍ rsd
Na lageru
15 posto popusta
Promocija ističe za:
Informacije
Načini plaćanja
 • — Platnim karticama online
 • — Gotovinom
 • — Pouzećem
 • — Uplatom na račun
 • — Pay pal
Dostava
Zašto mi?

Šta je Saw Palmetto i čemu služi?

Saw Palmetto (Serenoa repens) je biljka čiji se plodovi koriste u tradicionalnoj medicini za lečenje različitih zdravstvenih problema. Najpoznatiji je po svojoj upotrebi u tretmanu benignog uvećanja prostate (benigna hiperplazija prostate, BHP).

Evo glavnih razloga za upotrebu Saw Palmetta:

Zdravlje prostate: Saw Palmetto se najčešće koristi za lečenje simptoma benignog uvećanja prostate, kao što su učestalo mokrenje, noćno mokrenje i slab mlaz urina. Veruje se da inhibira konverziju testosterona u dihidrotestosteron (DHT), hormon koji doprinosi povećanju prostate.

Podrška urinarnom traktu: Osim za prostatu, Saw Palmetto može pomoći u održavanju zdravlja urinarnog trakta kod muškaraca, smanjujući simptome poput urgencije i nekompletnog pražnjenja bešike.

Hormonska ravnoteža: Neki koriste Saw Palmetto za podršku hormonskoj ravnoteži, jer može uticati na nivoe androgenih hormona u telu.

Gubitak kose: Zbog njegovog uticaja na DHT, Saw Palmetto se ponekad koristi kao prirodni tretman za androgenu alopeciju (gubitak kose uzrokovan hormonskim promenama) kod muškaraca.

Saw Palmetto se koristi u medicinske svrhe na nekoliko načina, zavisno od problema koji se tretira. Najčešće se uzima kao dodatak ishrani u obliku kapsula, tableta, tinktura ili čaja. Evo detalja o njegovoj upotrebi:

Kako se koristi u medicinske svrhe?

1. Benigna hiperplazija prostate (BHP)

Doziranje:
 • Standardna doza: Najčešće se koristi doza od 160 mg ekstrakta Saw Palmetta dva puta dnevno. Ova doza se zasniva na koncentraciji aktivnih sastojaka, kao što su masne kiseline i steroli.

Kako deluje:

 • Mehanizam delovanja: Veruje se da Saw Palmetto inhibira enzim 5-alfa-reduktazu, koji konvertuje testosteron u dihidrotestosteron (DHT). DHT je hormon koji doprinosi povećanju prostate.

Trajanje upotrebe:

 • Dugotrajna upotreba: Koristi se dugoročno za održavanje zdravlja prostate. Rezultati mogu biti vidljivi nakon nekoliko nedelja do nekoliko meseci.

2. Podrška urinarnom traktu

Doziranje:

 • Slična doza kao za BHP: Uzimanje 160 mg dva puta dnevno može pomoći u smanjenju simptoma urinarnog trakta, kao što su urgencija i učestalo mokrenje.

Kako deluje:

 • Protivupalno dejstvo: Pomaže smanjenju upale i poboljšanju funkcije bešike.

3. Hormonska ravnoteža i gubitak kose

Doziranje:

 • Varijabilna doza: Doze mogu varirati, ali se često koriste slične doze kao za tretman BHP. Za gubitak kose, preporučene doze mogu biti manje.

Kako deluje:

 • Regulacija hormona: Inhibicija DHT može pomoći u smanjenju gubitka kose kod osoba sa androgenom alopecijom.

Aktivni sastojci

U dnevnoj dozi (2 kapsule)

Saw palmetto ekstrakt

-od čega masne kiseline

640 mg*

580 mg*

*=Nutritivna referentna vrednost (NRV) nije ustanovljena

Način upotrebe: popiti 2 kapsule dnevno, uz čašu vode.

Sastojci: suvi ekstrakt ploda biljke Saw palmetto (Serenoa repens) standardizovan na minimuim 45% masnih kiselina; omotač kapsule [želatin; sredstvo za glaziranje: šelak; boja: oksidi i hidroksidi gvožđa; regulator kiselosti: amonijum-hidroksid, kalijum-hidroksid]; sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijumove soli masnih kiselina, silicijum dioksid; sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju i mleko, jaja, soja, gluten, jezgrasto voće, ljuskari i sumpor-dioksid.

Upozorenje: Ne preporučuje se deci, trudnicama, dojiljama kao ni osobama koje imaju neko oboljenje ili su pod terapijom. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Napomene: Pre upotrebe proizvoda konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Način čuvanja: Čuvati proizvod dobro zatvoren na suvom i hladnom mestu. Ne uklanjati kesica adsorbera vlage nakon otvaranja. Čuvati van domašaja dece.

Trenutno bez recenzije

Istražite ponudu proizvoda
 • Najpopularnije
 • Proizvodi na AKCIJI
 • Nedavno pregledano
 
Besplatna dostava proizvoda

Za sve porudžbine vrednosti preko 7.000 din.

Garancija na kvalitet proizvoda

Svi proizvodi dolaze u originalnom pakovanju.

Popust za plaćanje karticom

10% popusta na proizvode koje nisu na akciji.