Biotech GABA

000000
1.181 rsd
1.390 rsd
Ušteda: ‍209‍ rsd
Na lageru
15 posto popusta
Promocija ističe za:
Informacije
Načini plaćanja
  • — Platnim karticama online
  • — Gotovinom
  • — Pouzećem
  • — Uplatom na račun
  • — Pay pal
Dostava
Zašto mi?

Šta je GABA?

GABA (gamma-aminobutyric acid) je neurotransmiter u centralnom nervnom sistemu koji igra ključnu ulogu u smanjenju nervne aktivnosti u mozgu. Funkcioniše kao inhibitorni neurotransmiter, što znači da smanjuje ili inhibira nervnu aktivnost, čime pomaže u regulaciji anksioznosti, stresa i razdražljivosti. GABA takođe ima značajnu ulogu u promovisanju sna i opuštanja. Dodaci koji sadrže GABA se često koriste kao pomoć u tretmanu anksioznosti, nesanice i za poboljšanje raspoloženja.
 

Čemu je namenjena GABA?

GABA (gamma-aminobutyric acid) je namenjena za nekoliko ključnih funkcija u organizmu, prvenstveno vezanih za nervni sistem i mentalno zdravlje:

Smanjenje anksioznosti i stresa: Kao inhibitorni neurotransmiter, GABA pomaže u smanjenju nervne aktivnosti u mozgu, što može smanjiti simptome anksioznosti i stresa.

Promocija sna i opuštanja: GABA može pomoći u regulaciji ciklusa spavanja i poboljšanju kvaliteta sna.

Podrška u tretmanu nesanice: Suplementi koji sadrže GABA se često koriste za pomoć kod nesanice i problema sa spavanjem.

Poboljšanje raspoloženja: Povećana aktivnost GABA može doprineti boljem raspoloženju i smanjenju simptoma depresije.

GABA suplemente često koriste osobe koje se bore sa anksioznošću, stresom, nesanicom, ili traže opšte poboljšanje mentalnog zdravlja i kvaliteta sna.

 

Kako funkcioniše GABA u našem organizmu?

Kada se receptori GABA-e blokiraju, dolazi do porasta anksioznosti, a kad su stimulisani, benzodiazepinima, na primer, dolazi do opadanja anksioznosti. Bez GABA-e nervne ćelije suviše često i suviše lako šalju impulse. Prema određenim studijama, neadekvatno ili prekinuto snabdevanje gama­aminobuteme kiseline povezano je sa poremećajima kao što su: anksioznost, insomnija, epilepsija, premenstrualni sindrom, bol i, moguće, depresija.

 

Primena GABA  suplemenata

U organizmu se u većim koncentracijama nalazi u hipotalamusu, koji se nalazi u zadnjem delu mozga, i reguliše cikluse spavanja, telesnu temperaturu i aktivnost hipofize. Prema nekim istraživanjima GABA je prirodni stimulator glavne endokrine žlezde - hipofize, koja između ostalih luči i hormon rasta (GH), poznatog po svom anabolnom i lipotrofnom svojstvu kao posledice uticaja na metabolizam masti i proteina. Zbog navedenog svojstva (da može da utiče na povećanje lučenja hormona rasta) u upotrebi su suplementi na bazi GABA-e za koje se smatra da mogu da povećaju sportske performanse kod sportista i da doprinesu smanjenju telesne masti. Što je veći nivo hormona rasta u krvi, to je manje telesne masnoće i bolja je definisanost mišića.

 

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama na terapiji anksioliticima i antiepilepticima. Izbegavati konzumiranje alkohola za vreme uzimanja proizvoda.

Nutritivni sastav

Aktivna sastojak

Dnevna doza (2 kapsule)

%NRV*

Gama-aminobuterna kiselina (GABA)

1000 mg

**

*NRV – nutritivna referentna vrednost

** - NRV nije ustanovljena

Namena: Dodatak ishrani u kapsulama na bazi gama-aminobuterne kiseline.

Sastojci: gama-aminobuterna kiselina; kapsula: [želatin; sredstvo za glaziranje: šelak; boja: oksidi i hidroksidi gvožđa; regulator kiselosti: amonijum-hidroksid, kalijum-hidroksid]; sredstvo za povećanje zapremine: natrijum-karboksimetilceluloza; sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijumove soli masnih kiselina, silicijum-dioksid.

Način upotrebe: popiti jednom dnevno 2 kapsule, uz čašu vode, pre odlaska na spavanje.

Trenutno bez recenzije

Istražite ponudu proizvoda
  • Najpopularnije
  • Proizvodi na AKCIJI
  • Nedavno pregledano
 
Besplatna dostava proizvoda

Za sve porudžbine vrednosti preko 7.000 din.

Garancija na kvalitet proizvoda

Svi proizvodi dolaze u originalnom pakovanju.

Popust za plaćanje karticom

10% popusta na proizvode koje nisu na akciji.