Ostrovit BCAA 20:1:1, 400 gr

003083
Informacije
Načini plaćanja
  • — Platnim karticama online
  • — Gotovinom
  • — Pouzećem
  • — Uplatom na račun
  • — Pay pal
Dostava
Zašto mi?

OstroVit BCAA 20-1-1  predstavlja "top klasu" proizvoda za fizički aktivne osobe. Sastoji se isključivo od tri aminokiseline zargranatog lanca (BCAA - Branched Chain Amino Acids) – L-leucina, L-valina i L-izoleucina. Njihova osnovna uloga u organizmu je smanjenje umora posle treninga i prevencija raspadanja proteina u mišićnom tkivu. BCAA su esencijalne aminokiseline jer ih ljudski organizam ne može sam sintetisati, pa ih mora unositi hranom ili dodacima ishrani. Njihova jedinstvena hemijska struktura izdvaja ih od ostalih aminokiselina. One su sastavni deo sinteze većine proteina i oko 20% naših mišića čine BCAA – aminokiseline razgranatog lanca.

OstroVit BCAA 20-1-1 stavlja akcenat u ovom odnosu aminokiselina na leucin, koji se pokazao kao preko potreban kod sportista kojima je potrebna eksplozivna snaga. Leucin je zaslužan za pozitivan azotni balans – preduslov za sprečavanje katabolizma mišića. Leucin je taj koji održavanjem glikogenskih nivoa obezbeđije dodatnu energiju tokom vežbanja. Leucin ima i posebno značajnu ulogu u stvaranju nove nemasne mišićne mase jer povećava mogućnost organizma da sintetiše proteine i glavno je gorivo za rast i stvaranje mišićne mase. Naučne studije ukazuju da leucin povećava transport ATP zaslužnog za obezbeđivanje energije.

OstroVit BCAA 20-1-1 u prahu, izvanrednog ukusa jagode obezbeđuje:

- 400 g BCAA aminokiselina po pakovanju u 38 porcija
- aminokiseline leucin, valin, izoleucin u odnosu 20:1:1
- visoke doze leucina po porciji

BCAA su neophodne svim sportistima, ali za dizače tegova, teške sportove i sportove koji zahtevaju izdržljivost, od posebnog su značaja. Pod normalnim okolnostima sagorevanje ugljenih hidrata daje organizmu dovoljnu količinu goriva za savladavanje napora, ali tokom intenzivnih treninga i povećanih napora organizam ima povećane potrebe za energijom. Da bi sebi obezbedio potrebnu energiju, organizam počinje da sagoreva proteine, što usporava razvoj mišićne mase.

Kako BCAA deluju na organizam

BCAA se lako pretvaraju u glukozu, a skoro 10% celokupne telesne energije dobija se od njih. Što se više proteina sagori, manje ostaje za obnavljanje i izgradnju mišića. Zato je važno da organizam sportiste uvek ima dovoljnu količinu BCAA. Hrana, kao što su crveno meso ili proteini iz surutke ili jaja, bogata je ovim aminokiselinama, ali često nije moguće uneti potrebnu količinu, pa BCAA treba dodavati u obliku posebnih dodataka.

BCAA pomažu organizmu da u toku vežbanja održi ravnotežu testosterona u odnosu na kortizol. Da bi okruženje bilo povoljno za rast mišića, bitno je da se održava viši nivo testosterona, a niži kortizola. Takođe, olakšavaju anaboličke efekte (efekte rasta mišića) tako što oslobađaju pojedine anabolne hormone: insulin, hormon rasta (GH) i faktore rasta nalik na insulin (IGF-1). Mnogobrojne studije pokazuju da BCAA mogu imati snažan antikatabolički efekat i očuvati mišićnu masu u uslovima intenzivnog treninga, kao i kod dugotrajnih dijeta. Za razliku od drugih aminokiselina, BCAA mogu same da sagorevaju i da budu gorivo za mišiće koji su dugo pod opterećenjem kod vežbi izdržljivosti.

Efekti upotrebe BCAA

- povećavaju sintezu, a smanjuju razgradnju proteina
- povećavaju izdržljivost, smanjuju umor i skraćuju vreme oporavka
- povećavaju i čuvaju mišićnu masu
- sagorevaju masti
- čuvaju rezerve glikogena u mišićima
- učestvuju u održavanju azotnog bilansa
- predstavljaju zdravu podršku dijetama
- povećava snagu mišića
- podstiču lipolizu, tj. oksidaciju masnih kiselina (smanjuje masne depoe, obezbeđuje energiju za zdravu mišićnu funkciju)

Preporučeno doziranje i način upotrebe

Jednom dnevno rastvoriti jednu dozu proizvoda (10,5 g, 2 merice) u 250 ml vode i izmešati u šejkeru. U danima treninga, popiti jednu dozu pre ili posle treninga. U danima bez treninga, popiti jednu dozu ujutru nakon buđenja.

Broj doza po pakovanju: ~38
Veličina doze: 1 dozna merica (10,5 g)
Aktivni sastojci na 100 g Porcija
L-leucine 57.14 g 6000 mg
L-isoleucine 2.857 g 300 mg
L-valine 2.857 g 300 mg
5
5 od 5
Recenzije: 2
5 zvezdica
100%
4 zvezdice
0%
3 zvezdice
0%
2 zvezdice
0%
1 zvezdica
0%
Predrag Tonic
Verified purchase
5
Komentar
Izuzetno lep ukus bcaa,a o količini leucina da ne govorim
Anonimno
5
Komentar
ovo je ludilo koliko leucina ima ovaj bcaa, ocekivao sam da ce biti pregorak, ali je korektan
Istražite ponudu proizvoda
  • Najpopularnije
  • Proizvodi na AKCIJI
  • Nedavno pregledano
 
Besplatna dostava proizvoda

Za sve porudžbine vrednosti preko 7.000 din.

Garancija na kvalitet proizvoda

Svi proizvodi dolaze u originalnom pakovanju.

Popust za plaćanje karticom

10% popusta na proizvode koje nisu na akciji.