Yamamoto Vitamin D, 90 kaps

002229
Informacije
Načini plaćanja
  • — Platnim karticama online
  • — Gotovinom
  • — Pouzećem
  • — Uplatom na račun
  • — Pay pal
Dostava
Zašto mi?

25mcg vitamina D (1000 IU) je tacan iznos odnosno potreba tela za ovom kolicinom Vitamina D  kada je  smanjen unos hrane (bilo koja vrsta dijete ili redukovane ishrane) ili povecane potrebe za vitaminom D.


Pošto naše telo proizvodi vitamin D kao rezultat sunceve svetlosti na koži, mnogi strucnjaci ga smatraju više hormonom nego vitaminom. Uprkos tome, prema trenutnim definicijama, to je i vitamin i hormon.


Vitamin D je posebno poznat po svojoj sposobnosti da stimuliše apsorpciju kalcijuma. Vitamin D takode pokazuje mnoga antikancerogena svojstva, posebno protiv raka debelog creva i dojke. Ucestalost raka debelog creva i dojke je veca u podrucjima gde je izloženost suncevoj svetlosti niža.  - Ucestvuje u metabolizmu kalcijuma i fosfora, a time i u formiranju kostiju

  - Potpomaže lecenje konjuktivitisa

  - Poboljšava resorpciju kalcijuma i fosfora iz creva i fiksiranje u kostima


Primarna uloga vitamina D je održavanje homeostaze i konstantne koncentracije kalcijuma i fosfora u plazmi. Podstiče njihovu apsorpciju iz probavnog trakta. Doprinosi jacim kostima i zdravijim zubima, te je vrlo delotvoran  u razvoju dece.NEDOSTATAK VITAMINA D

Dovodi do nedostatka kalcijuma i fosfora ili opšte demineralizacije kostiju, bolova u kostima, spontanim frakturama i slabosti mišica. Tako može doci i do rahitisa - metabolicke bolesti kostiju. Kosti postaju mekane i naginju deformacijama, dok zubi postaju defektni.


Ovo je vitamin kog nema u dovoljnoj kolicini ni u jednoj namirnici naše svakodnevne ishrane. Nalazi se u koži u vidu provitamina, koji se pod dejstvom ultraljubicastih zraka (Sunca) transformiše u vitamin D. Deponuje se u jetri odakle ga organizam koristi po potrebi.

 

Naziv proizvoda: YAMAMOTO Vitamin D 1000iu
Neto količina: 90 Kapsula / 36g

Po jednoj dozi
(1 Kapsula )

  AKTIVNI SASTOJAK  

  Vitamin D
  (Cholecalciferol)

 25uq (1000iu)
Sastav: Sredstvo za povećavanje zapremine-mikrokristalna celuloza;kapsula-želatin,boja-titan-dioksid-sredstva protiv zgrudvavanja-magnezijumove soli masnih kiselina;silicijum dioksid,holekalciferol (vitamin D)

Nacin upotrebe: Konzumirati 1 kapsulu sa vodom ili sa napitkom po izboru.

Broj upisa u bazu Ministarstva Zdravlja i Sporta Republike Srbije: 18051/2021 od 26.01.2021.god.
5
5 od 5
Recenzije: 1
5 zvezdica
100%
4 zvezdice
0%
3 zvezdice
0%
2 zvezdice
0%
1 zvezdica
0%
Dragan
5
Komentar
Spas protiv korone, koristim to, nac, i zink i zdrav kao dren.
Istražite ponudu proizvoda
  • Najpopularnije
  • Proizvodi na AKCIJI
  • Nedavno pregledano
 
Besplatna dostava proizvoda

Za sve porudžbine vrednosti preko 7.000 din.

Garancija na kvalitet proizvoda

Svi proizvodi dolaze u originalnom pakovanju.

Popust za plaćanje karticom

10% popusta na proizvode koje nisu na akciji.