Suplementi za hrskavicu i zglobove

Cena
Brendovi Suplemenata

Kako nastaju problemi za zglobovima

 

Problemi sa zglobovima mogu nastati iz različitih razloga, uključujući:

Prekomerna težina: Prekomerna težina može izazvati dodatni pritisak na zglobove, što može dovesti do oštećenja hrskavice i drugih struktura zglobova.

Povrede: Povrede kao što su uganuća, istegnuća, ili lomovi mogu oštetiti zglobove i uzrokovati probleme sa njihovom funkcijom.

Osteoartritis: Osteoartritis je degenerativna bolest zglobova koja se obično javlja sa starenjem. Oštećenje hrskavice u zglobovima može dovesti do bola, ukočenosti i smanjene pokretljivosti.

Reumatoidni artritis: Reumatoidni artritis je autoimuna bolest koja uzrokuje upalu zglobova. Ova upala može dovesti do oštećenja zglobova i trajnih promena.

Giht: Giht je oblik artritisa koji se javlja kada se kristali mokraćne kiseline nakupljaju u zglobovima, uzrokujući bol, upalu i oštećenje zglobova.

Genetski faktori: Nasledni faktori mogu povećati rizik od određenih problema sa zglobovima, kao što su osteoartritis ili reumatoidni artritis.

Preterano opterećenje: Ponavljajuće aktivnosti koje opterećuju zglobove, poput trčanja ili dizanja tegova, mogu dovesti do oštećenja zglobova tokom vremena.

 

Kako nastaju bolovi u tetivama i ligamentima

 

Bolovi u tetivama i ligamentima mogu nastati iz različitih razloga, uključujući:

Prekomerno opterećenje: Ponavljajuće aktivnosti koje opterećuju tetive i ligamente, kao što su trčanje, skakanje ili podizanje teških tereta, mogu izazvati prekomerno naprezanje i oštećenje tih struktura.

Povrede: Povrede kao što su istegnuća, kidanja ili rupture mogu uzrokovati bol u tetivama i ligamentima. Ove povrede obično nastaju tokom sportskih aktivnosti, nezgoda ili padova.

Loša tehnika vežbanja: Nepravilna tehnika vežbanja može povećati rizik od povreda tetiva i ligamenata. Nedostatak zagrevanja ili istezanja pre vežbanja takođe može doprineti povredama.

Preopterećenje: Prebrz povratak na intenzivne fizičke aktivnosti nakon perioda neaktivnosti ili povrede može izazvati preopterećenje tetiva i ligamenata, što može dovesti do bolova.

Nedostatak fleksibilnosti i slabost mišića: Nedostatak fleksibilnosti i slabost mišića može povećati stres na tetivama i ligamentima tokom aktivnosti, što može dovesti do bola i povreda.

Starosno doba: Sa starenjem, tetive i ligamenti postaju manje elastični i podložniji oštećenju, što može povećati rizik od bolova i povreda.

Bolesti: Određene medicinske stanja, poput artritisa ili gihta, mogu izazvati upalu i oštećenje tetiva i ligamenata, što može rezultirati bolom.

Pravilno zagrevanje, istezanje i jačanje mišića, kao i postepeno povećanje intenziteta vežbi, mogu pomoći u prevenciji bolova u tetivama i ligamentima.

 

Da li suplementi pomažu prilikom oporavka povreda zglobova, tetiva i ligamenata

Određeni suplementi mogu biti korisni prilikom oporavka od povreda zglobova, tetiva i ligamenata. Evo nekoliko suplemenata koji su poznati po svojim koristima u procesu oporavka:

Glukozamin

Glukozamin je suplement koji se često koristi za održavanje zdravlja zglobova i podršku oporavka od povreda. On može pomoći u obnavljanju hrskavice i smanjenju upale u zglobovima.

Hondroitin sulfat

Hondroitin sulfat je još jedan suplement koji se često koristi zajedno sa glukozaminom za podršku zdravlju zglobova. On može pomoći u smanjenju bolova u zglobovima i poboljšanju pokretljivosti.

MSM (metilsulfonilmetan)

MSM je suplement koji sadrži sumpor, a može pomoći u smanjenju upale i ubrzanju procesa ozdravljenja tetiva i ligamenata.

Omega-3 masne kiseline

Omega-3 masne kiseline imaju antiinflamatorna svojstva i mogu pomoći u smanjenju upale i bolova u zglobovima, tetivama i ligamentima.

Kurkumin

Kurkumin, aktivni sastojak kurkume, ima snažna antiinflamatorna svojstva i može pomoći u smanjenju upale i ubrzanju procesa oporavka.

Vitamin D

Vitamin D je važan za održavanje zdravlja kostiju i zglobova, pa može biti koristan u procesu oporavka od povreda.

Kolagen

Kolagen je vrsta proteina koji je osnovni građevinski blok za kožu, kosti, tetive, ligamente i druge delove tela. Kao suplement, kolagen može biti koristan za podršku zdravlju zglobova, tetiva i ligamenata, jer pomaže u održavanju njihove strukture i fleksibilnosti. Osim toga, kolagen može doprineti i zdravlju kože, poboljšavajući njen tonus, hidrataciju i elastičnost.

Kada je reč o oporavku od povreda zglobova, tetiva i ligamenata, kolagen može pomoći u procesu ozdravljenja tako što podržava regeneraciju oštećenih tkiva i ubrzava oporavak. Dodatak kolagena može biti posebno koristan za osobe koje su podvrgnute povredama ili koje se bave intenzivnim vežbanjem.

Postoje različiti oblici kolagena suplementacije, uključujući hidrolizovani kolagen, kolagen u prahu, tablete ili tečnosti. Izbor odgovarajućeg oblika zavisi od individualnih preferencija i potreba.

Ovi suplementi mogu pružiti podršku tokom procesa oporavka od povreda zglobova, tetiva i ligamenata, ali je važno napomenuti da suplementacija treba da se kombinuje sa odgovarajućim režimom odmora, fizikalnom terapijom i drugim metodama lečenja prema savetima zdravstvenih stručnjaka. Takođe, pre upotrebe bilo kog suplementa, preporučuje se konsultacija sa lekarom ili nutricionistom.

Na lageru
3.200 rsd
+
1000 mg MSM, 5000 g kolagena, 400 mg hondroitina, 800 mg glukozamina i 140 mg hijaluronske kiseline Biotech Arthro Forte Liquid Biotech Arthro Forte 500 ml sa svojih 18 aktivnih sastojaka već dugi niz godina je jedan od najpopularnijih suplemenata u svojoj kategoriji....
BrendBiotech Usa Težina500 ml
Biotech Collagen 300gr
Ušteda 15%
Na lageru
2.750 rsd 2.337 rsd
+
13 g kolagena po serviranju Sa vitaminom C i vitaminom E Sa hijaluronskom kiselinom Bez laktoze, bez glutena i bez šećera Osvežavajući ukusi limunade i crne maline Kolagen i hijaluronska kiselina su poprilično poznati. Jedva da postoji kozmetika protiv bora koja ne sadrži...
BrendBiotech Usa Težina300 gr
Na lageru
5.500 rsd
+
Svaki paketić Animal Flexa sadrži nekoliko ključnih zaštitnih kompleksa koji će pomoći zglobovima:   Moćan kompleks za zglobove (Joint Connstruction Complex) koji pomaže obnovi vezivnog tkiva   Zatim kompleks za podrsku (Joint Support Complex) koji pruža doprinos pri saniranju i...
Zdrave zglobove, hrskavicu, tetive i ligamente često ne cenimo i ne čuvamo – sve dok nas ne zadese povreda, upala ili pak okoštavanje, koji nas mogu sprečiti da obavljamo čak i najobičnije aktivnosti, a kamoli teške i intenzivne treninge. Glukozamin, hondroitin i MSM su tri ključna sastojka koji...
Vitalikum Collagen Matrix 300g
Ušteda 15%
0.0
Na lageru
2.490 rsd 2.116 rsd
+
Collagen Matrix 300g Collagen Matrix 300g 10g hidrolizovanog goveđeg kolagena po serviranju Sa hijaluronskom kiselinom, vitaminom C, cinkom, natrijumom i selenom Sa blendom biljnih ekstrakta - akai bobica, ploda šipka i korena cvekle Za jače kosti i zglobove...
0.0
Na lageru
1.490 rsd
+
KOLAGEN ACTIV PLUS  predstavlja dodatak ishrani, koji sadrži lako apsorbujući kolagenski hidrolizat, sa dodatim kalcijumom, magnezijumom, vitaminima C i B6. Kolagen u telu predstavlja izuzetno značajnu belančevinu koja zauzima približno 25% telesne strukture. Ovaj proizvod ograničava...
Amix™ Opti-Pack Osteo-Flex, 30 doza
Ušteda 8%
0.0
Na lageru
3.490 rsd 3.211 rsd
+
Glavni sastojci: glukozamin, hondroitin, MSM, cetil estri, biljni ekstrakti, vitamin C i minerali Zajednička podrška Ublažava bol od osteoartritisa Individualni format pakovanja ŠTA JE OPTI-PACK OSTEO-FLEKS? Amix™ Opti-Pack Osteo-Flex  je formula...
Vitalikum MSM i Glucosamine Matrix, 90tabl
Ušteda 15%
0.0
Na lageru
1.000 rsd ‍850‍ rsd
+
500mg Glukozamin sulfata po tableti 500mg MSM-a (metilsulfonilmetana) po tableti Podrška zglobovima, fleksibilnosti i mobilnosti Glukozamin sulfat je prirodni šećer dobijen ekstrakcijom iz ljuštura školjaka. On je u suštini gradivni blok hrskavice i igra važnu ulogu u...
Biotech Arthro Guard powder
Ušteda 15%
0.0
Na lageru
3.100 rsd 2.635 rsd
+
Arthro Forte powder(ex  Arthro Guard) 9 aktivnih sastojaka 6000 mg hidrolizovanog kolagena 1500 mg glukozamin sulfata 2000 mg MSM 420 mg membrane ljuske jajeta u prahu 3 vrste biljnih ekstrakata Aromatizovana formula u prahu Bez šećera,...
BrendBiotech Usa Težina400 gr
Biotech Chondroitin Glucosamine - 60 caps
Ušteda 15%
0.0
Na lageru
1.300 rsd 1.105 rsd
+
poboljšava fleksibilnost zglobova i ligamenata ubrazava cirkulaciju krvi u zglobovima ubrzava proces oporavka posle povreda sadrži hondroitin i glukozamin Hondrotin je suplement koji poboljšava fleksibilnost tetiva i ligamenata i za čak 20 % povećava količinu tečnosti...
Prikaži drugi 10 proizvod
Filtriranje proizvoda
Cena

rsd  –  rsd

  • 1000rsd
  • 5500rsd
Brendovi Suplemenata
    Prikaži sve (17)