Yamamoto Lattasi, 30 kap

002413
Informacije
Načini plaćanja
  • — Platnim karticama online
  • — Gotovinom
  • — Pouzećem
  • — Uplatom na račun
  • — Pay pal
Dostava
Zašto mi?

Yamamoto® Lattasi je dijetetski suplement koji obezbeđuje enzim laktazu sa ekstraktom morača, veoma poželjnog u slučaju poteškoća sa varenjem i apsorpcijom laktoze. Laktaza promoviše metabolizam laktoze kod pojedinaca koji imaju upravo poteškoća sa varenjem laktoze (stoga, važno je dosledno konzumirati suplement sa svakim obrokom koji sadrži laktozu).

Danas vrlo često možete čuti pravu histeriju kako pojedinac „ne može da svari mleko, odnosno mlečne proizvode“, odnosno kako mnogi vrlo brzo moraju da posete toalet nakon kafe sa mlekom. Samo u Italiji, procenjuje se da je oko 50% populacije intolerantno na laktozu, čak imajući u vidu i činjenicu da ne ispoljavaju baš svi iste simptome. Ono što još više komplikuje objektivne procene je i okolnost, koju je studija jasno pokazala, a koja podrazumeva da samo jedna od četiri osobe zaista i zna da je intolerantna. Intolerancija je posledica delimičnog ili potpunog deficita enzima laktaze, koji je u stanju da podeli laktozu na dva prosta šećera – glukozu i galaktozu. Laktoza je osnovni šećer u mleku (uključujući kravlje, kozje, goveđe, majmunsko, kao i majčino mleko kod ljudi), štaviše, čini oko 98% procenata šećera prisutnih u mleku (!), sa različitim procentima u mlečnim derivatima. Laktoza je takođe sastavni deo aditiva mnogim namirnicama, kao što su, primera radi, mnoga peciva, ili proizvodi druge vrste koji se termički obrađuju.

Klinička predstava/dijagnoza intolerancije na laktozu se, pored ostalog, karakteriše i iritirajućim abdominalnim bolovima, sličnim grčevima, nadimanjem stomaka, gasovima, prolivom, ili konstipacijom do kojih dolazi relativno brzo nakon unosa izvora koji sadrže laktozu. Dodatno, i drugi „uopšteni“ simptomi, poput glavobolje, zamora, mučnine, osipa, takođe se mogu pojaviti. Simptomatologija (eng. symptomatology) varira od osobe do osobe, sa manifestacijama različitih intenziteta i značaja. Kao što je prethodno pomenuto, intolerancija je posledica neoptimalne koncentracije laktaze u tankom crevu, uzrokujući nemogućnost apsorpcije laktoze, ili njene razgradnje na prostije komponente, koje se znatno lakše apsorbuju – glukozu i galaktozu.

Sa fiziološkog aspekta, apsorbovana laktoza u tankom crevu je pod uticajem laktaze koji je razlaže sve dok sva laktoza nije razgrađena na glukozu i galaktozu, molekule koji su veoma pogodni za apsorpciju i iskorišćavanje od strane našeg organizma. Ukoliko prisutnost laktaze u crevu nije optimalna da iznese ovaj zadatak, kao što je slučaj kod osoba koje su intolerantne, nesvarena laktoza, naravno, dolazi do zadnjeg segmenta digestivnog trakta: debelog creva, gde je prisutne bakterije fermentišu. Okidanjem ovog procesa, neapsorbovana materija (eng. waste) se pretvara u gasove (vodonik i metan), kao i toksine koji su odgovorni za iritirajuće simptome intolerancije na laktozu, kao što su molekuli alkohola, aldehidi, acetoni, masne kiseline kratkog lanca i metilglioksal. Ukoliko se ovi molekuli apsorbuju, dolazi do ispoljavanja neprijatnih simptoma, posebno konstipacije, ali isto tako i proliva i „krčenja“ creva, praćenim bolovima sličnim grčevima. Ipak, dostupno je mnogo efektivnih dijetetskih suplemenata, obogaćenih laktazom, koji vam mogu pomoći da rešite ove iritirajuće, neprijatne probleme! Jedan od njih je i Yamamoto® Lattasi, koji obezbeđuje visoku koncentraciju laktaze, koja osigurava varenje laktoze u digestivnom traktu u vrlo kratkom periodu, sprečavajući tako neprijatne simptome intolerancije.

Kapsula laktaze, zahvaljujući visokom sadržaju enzima (15 000 FCC jedinica), gde samo jedna kapsula sadrži 150 mg laktaze, ili 15 000 FCC jedinica laktaze koje je potrebno uneti oko 30 minuta pre obroka, u relaciji sa koncentracijom prisutne laktoze (istaknute su precizne nutritivne izjave – tabele).

Jedna kapsula našeg proizvoda kadra je da omogući apsorpciju 5 grama laktoze, što bi, primera radi, bilo jednako konzumaciji 100 ml mleka. Konzumacija konzistentnih doza obezbeđuje efektivno dopremanje laktaze u crevima i omogućava vam da uživate u sladoledu (na primer),bez bojazni o ispoljavanju neprijatnih simptoma nakon konzumacije. Doza od 120 mg morača dodata je zarad uvećavanja efektivnosti formule. Zahvaljujući njegovoj sposobnosti da drži pod kontrolom crevne gasove, ekstrakt morača u sinergiji sa laktazom predstavlja sjajnu formu za održavanje zdravog digestivnog trakta.

5
5 od 5
Recenzije: 1
5 zvezdica
100%
4 zvezdice
0%
3 zvezdice
0%
2 zvezdice
0%
1 zvezdica
0%
Violeta
5
Komentar
Spas za nas koji imamo problem sa laktozom, Ne mogu svega da se odreknem.
Istražite ponudu proizvoda
  • Najpopularnije
  • Proizvodi na AKCIJI
  • Nedavno pregledano
 
Besplatna dostava proizvoda

Za sve porudžbine vrednosti preko 7.000 din.

Garancija na kvalitet proizvoda

Svi proizvodi dolaze u originalnom pakovanju.

Popust za plaćanje karticom

10% popusta na proizvode koje nisu na akciji.