Cena
Brendovi Suplemenata

Koja je funkcija L karnitina

L-karnitin je aminokiselina koja ima ključnu ulogu u metabolizmu masti. Ona pomaže telu da pretvori masne kiseline u energiju, posebno u mitohondrijama ćelija, gde se proizvodi energija. L-karnitin se često koristi kao dodatak ishrani za podršku sagorevanju masti, poboljšanje sportskih performansi i opšte zdravlje.

Neki od potencijalnih benefita L-karnitina uključuju

Podrška sagorevanju masti: L-karnitin pomaže telu da koristi masne kiseline kao izvor energije, što može pomoći u sagorevanju masti i smanjenju telesne masti.

Poboljšanje sportskih performansi: Neki istraživači sugerišu da suplementacija L-karnitinom može poboljšati izdržljivost, smanjiti osećaj umora tokom vežbanja i povećati brzinu oporavka nakon napornih treninga.

Poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja: L-karnitin može imati blagotvoran uticaj na kardiovaskularno zdravlje tako što pomaže u smanjenju nivoa triglicerida i holesterola, kao i podržava zdravlje srca.

Poboljšanje energetske proizvodnje: Kao što je već pomenuto, L-karnitin pomaže u proizvodnji energije u mitohondrijama ćelija, što može poboljšati opštu energiju i vitalnost.

L-karnitin se može naći u različitim oblicima suplemenata, uključujući tablete, kapsule, tečnosti i praškove. Pre uzimanja L-karnitina ili bilo kog drugog suplementa, važno je konsultovati se sa lekarom, posebno ako već koristite lekove ili imate postojeće zdravstvene probleme.

Kako se koristi L karnitin

L-karnitin se obično koristi kao dodatak ishrani u vidu suplementa. Evo nekoliko saveta o tome kako se koristi L-karnitin.

Doziranje: Tipična doza L-karnitina varira u zavisnosti od individualnih potreba i ciljeva. Općenito, preporučena doza je obično između 500 mg do 2000 mg dnevno. Međutim, doze se mogu razlikovati u zavisnosti od specifičnih potreba, kao i od oblika L-karnitina koji koristite.

Vreme uzimanja: L-karnitin se često uzima pre treninga ili fizičke aktivnosti, jer može povećati energetski nivo i poboljšati izdržljivost. Međutim, neki ljudi takođe uzimaju L-karnitin ujutru ili tokom dana radi podrške opštem energetskom nivou.

Oblici L-karnitina

Postoje različiti oblici L-karnitina dostupni kao suplementi, uključujući L-karnitin L-tartrat, acetil-L-karnitin (ALCAR) i propionil-L-karnitin (PLC). Svaki od ovih oblika može imati svoje specifične karakteristike i benefite.

Kada uzimate L-karnitin ili bilo koji drugi suplement, važno je da sledite uputstva za doziranje na pakovanju i konsultujete se sa zdravstvenim stručnjakom ako imate bilo kakvih pitanja ili zabrinutosti. Takođe je važno napomenuti da suplementi, uključujući L-karnitin, treba da se koriste kao deo zdravog načina života koji uključuje uravnoteženu ishranu i redovnu fizičku aktivnost.

0.0
Na lageru
2.250 rsd
+
THE Acetyl L-Carnitine je acetil estar aminokiseline L-karnitina. Ima slične funkcije u organizmu kao karnitin, ali se brže i efikasnije apsorbuje i prenosi krvotokom, jer lakše prolazi kroz ćelijsku membranu. Ova aminokiselina je, kao i karnitin odgovorna za transport dugih lanaca masnih...
Maxler Carnitine Liquid 2000, 1000 ml
Ušteda 13%
0.0
Na lageru
2.400 rsd 2.100 rsd
+
L-Carnitine Comfortable Shape 2000 je moćni koncentrat aminokiseline L-karnitina u tečnom obliku i jedinstvena formula sa za ubrzavanje metabolizma koja pretvara vaše telo u mašinu za sagorevanje masti. Karnitin ne sagoreva samo masne naslage, već njegovim dejstvom organizam dobija bogat...
BrendMaxler Težina1 l
Amix® – CarniLine® ALC, 120 kaps
Ušteda 8%
Na lageru
2.990 rsd 2.751 rsd
+
AmixPro ®  – napravljen za profesionalce, sada dostupan svima! CarniLine® ALC je specijalna kombinacija visoko kvalitetnog Acetil L-Karnitina, taurina i vitamina B6. Proizvod je prvenstveno namenjen kao podrška postupku sagorevanja masti, ali su njegovi efekti mnogo širi. Pozitvno dejstvo...
0.0
Nema na zalihama
1.890 rsd
L-Carnitine Comfortable Shape 3000 je moćni koncentrat aminokiseline L-karnitina u tečnom obliku i jedinstvena formula sa za ubrzavanje metabolizma koja pretvara vaše telo u mašinu za sagorevanje masti. Karnitin ne sagoreva samo masne naslage, već njegovim dejstvom organizam dobija bogat...
BrendMaxler Težina500 ml
0.0
Nema na zalihama
1.790 rsd
L-karnitin je bitan za sve nas! Ironmaxx Carnitin Pro 500 ml    je prehrambeni dodatak, koji je godinama bio tajna među najboljim sportistima. Ironmaxx   Carnitin Pro  500ml  pomaže telu da poveća sve svoje kapacitete, smanji nuspojave intenzivnog mišićnog treninga, kao što su bolovi u...
BrendIronMaxx Težina500 ml
0.0
Nema na zalihama
3.690 rsd
L-karnitin je bitan za sve nas! Ironmaxx Carnitin Pro    je prehrambeni dodatak, koji je godinama bio tajna među najboljim sportistima. Ironmaxx   Carnitin Pro   pomaže telu da poveća sve svoje kapacitete, smanji nuspojave intenzivnog mišićnog treninga, kao što su bolovi u mišićima,...
BrendIronMaxx Težina1 l
Filtriranje proizvoda
Cena

rsd  –  rsd

  • 1790rsd
  • 3690rsd
Brendovi Suplemenata