Cena
Brendovi Suplemenata

Šta je Whey Isolate?

Whey isolate je vrsta proteina surutke koji se dobija kao nusproizvod procesa pravljenja sira. Surutka je tečnost koja se odvaja tokom procesa proizvodnje sira. Whey isolate je proizvod koji je dodatno obrađen kako bi se uklonili veći postotak masti i laktoze,zato smatra čišćim izvorom proteina u poređenju s drugim oblicima whey proteina poput whey koncentrata.

Glavne karakteristike whey isolate

Glavne karakteristike whey isolate proteina uključuju visok sadržaj proteina po obroku (obično 90% ili više), nizak sadržaj masti, nizak sadržaj laktoze (što ga čini prikladnijim za ljude koji su osetljivi na laktozu) i brzu apsorpciju u telu. Zbog tih svojstava, whey isolate je popularan izbor među sportistima i osobama koje žele povećati unos proteina u svoju ishranu, a istovremeno minimizirati unos masti i ugljenih hidrata.

 

Zašto se koristi whey isolate?

Visok sadržaj proteina: Whey isolate sadrži visok nivo proteina po obroku, obično 90% ili više. To ga čini izuzetno efikasnim izvorom proteina za izgradnju mišića i oporavak nakon treninga.

Brza apsorpcija: Proteini surutke se brzo apsorbuju u telu, što ih čini idealnim za konzumiranje nakon treninga ili kao brz obrok za nadoknadu proteina.

Nizak sadržaj masti i laktoze: Whey isolate je dodatno obrađen kako bi se uklonio veći postotak masti i laktoze. To ga čini prikladnim izborom za osobe koje žele povećati unos proteina, ali žele minimizirati unos masti i laktoze.

Dobro rešenje za osobe sa specifičnim dijetama: Budući da whey isolate sadrži malo ili nimalo masti i laktoze, često je prikladan za osobe koje su osetljive na laktozu ili koje prate niskomasnu ili niskougljikohidratnu dijetu.

Poboljšanje performansi i oporavka: Konzumiranje whey proteina, uključujući whey isolate, može poboljšati mišićnu izgradnju, oporavak nakon treninga i povećati ukupne sportske performanse.

Zbog ovih svojstava, whey isolate je popularan izbor među sportistima, rekreativcima i osobama koje žele poboljšati prehrambene navike i postići svoje ciljeve u vezi sa telesnom kondicijom.

 

Kada se uzima whey isolate?

Whey isolate se može uzimati u različitim situacijama i u skladu s individualnim ciljevima i potrebama. Evo nekoliko tipičnih trenutaka kada se može koristiti whey isolate:

Nakon treninga: Jedan od najčešćih trenutaka za uzimanje whey isolate proteina je odmah nakon završetka treninga. U tom trenutku, telo je u potrebi za brzom apsorpcijom proteina kako bi se podstakao proces oporavka mišića i sinteza proteina.

Kao obrok ili međuobrok: Whey isolate može se koristiti kao zamena za obrok ili kao međuobrok kada vam je potreban brz i jednostavan izvor proteina, a nemate vremena za pripremu kompletnog obroka.

Pre spavanja: Neki ljudi preferiraju uzimanje whey isolate proteina pre spavanja kako bi pružili telu dugotrajnu proteinsku podršku tokom noći. To može pomoći u sprečavanju razgradnje mišića i održavanju pozitivne proteinske ravnoteže tokom dužeg perioda bez hrane.

Tokom perioda restrikcije kalorija: U situacijama kada pokušavate smanjiti unos kalorija radi mršavljenja ili definicije mišića, whey isolate može biti koristan jer pruža visok udio proteina s malo ili bez dodatih masti i ugljenih hidrata.

Kao dodatak ishrani: Osobe koje ne unose dovoljno proteina putem svoje redovne ishrane mogu koristiti whey isolate kao dodatak kako bi zadovoljile svoje dnevne potrebe za proteinima.

U svakom slučaju, važno je prilagoditi unos whey isolate proteina individualnim potrebama, ciljevima i rasporedu obroka. Preporučljivo je konsultovati se sa nutricionistom ili osobom stručnom u oblasti fitnesa kako biste odredili najbolji način korišćenja whey isolata za vašu specifičnu situaciju.

Vitalikum Matrix Pro Isolate - 2700 gr
Ušteda 22%
Matrix Pro isolate vrhunski protein za sve Mnogi nutricionisti smatraju da je protein najvažniji makro-nutrijent za ljude zbog mnogobrojnih uloga koje ima u telu. Lanac amino kiselina (esencijalnih i neesencijalnih) pomaže da se ćelije proteina formiraju, strukturalna srž ljudskog...
BrendVitalikum Težina2.7 kg
Biotech IsoWhey Zero - 2.3 kg
Besplatna isporuka
Ušteda 9%
IsoWhey Zero  Napravljen od najčistijeg mikrofiltriranog izolata proteina surutke Potpomaže izgradnju čiste mišićne mase i sprečava razgradnju mišića Bez aspartama Bez laktoze Brza apsorpcija Iso Whey Zero je napravljen od najčistijeg...
BrendBiotech Usa Težina2,3 kg
Biotech IsoWhey Zero - 900 gr
Ušteda 10%
IsoWhey Zero Napravljen od najčistijeg mikrofiltriranog izolata proteina surutke Potpomaže izgradnju čiste mišićne mase i sprečava razgradnju mišića Bez aspartama Bez laktoze Brza apsorpcija Iso Whey Zero je napravljen od najčistijeg mikrofiltriranog izolata...
BrendBiotech Usa Težina900 gr
Yamamoto Iso-FUJI® - 2kg
Ušteda 15%
Iso-FUJI® - Dodatak ishrani  koji je nastao izolacijom, odnosno unakrsnom ultrafiltracijom i mikrofiltracijom Volactive® Ultra Whey XP.  Mikrofiltracija (CMF) je najskuplji proces za izolaciju proteinskih dodataka na bazi surutke, ali je i onaj koji najbolje štiti integritet i prisustvo...
UkusČokolada BrendYamamoto Nutrition
5 Stars Whey Isolate - 2 kg
Ušteda 3%
Izolat proteina surutke Proteini mleka predstavljaju jednu od najvažnijih komponenti mleka sa nutritivnog aspekta. Proteine mleka čine dve velike grupe: kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina u kravljem mleku, a preostalih oko 20% su proteini surutke. Dobijaju se...
Biotech Iso Whey Zero - 500 gr
Ušteda 18%
Na lageru
2.590 rsd 2.124 rsd
+
IsoWhey Zero Napravljen od najčistijeg mikrofiltriranog izolata proteina surutke Potpomaže izgradnju čiste mišićne mase i sprečava razgradnju mišića Bez aspartama Bez laktoze Brza apsorpcija Iso Whey Zero je napravljen od najčistijeg mikrofiltriranog...
BrendBiotech Usa Težina500 gr
Yamamoto Iso-FUJI® - 700 grama
Ušteda 15%
Na lageru
4.650 rsd 3.952 rsd
+
Iso-FUJI® - Dodatak ishrani  koji je nastao izolacijom, odnosno unakrsnom ultrafiltracijom i mikrofiltracijom Volactive® Ultra Whey XP.  Mikrofiltracija (CMF) je najskuplji proces za izolaciju proteinskih dodataka na bazi surutke, ali je i onaj koji najbolje štiti integritet i prisustvo...
BrendYamamoto Nutrition Težina700 gr
Qnt Metapure Zero Carb - 2kg
Ušteda 10%
Na lageru
9.350 rsd 8.415 rsd
+
Metapure Zero Carb je najkvalitetniji  ultrafiltrirani izolat proteina surutke sa niskim sadržajem ugljenih hidrata i laktoze što ga čini izuzetno probavljivim, što je vrlo važno jer skraćuje vreme apsorpcije. Ovo je savršeno za one koji traže najbolje, rekreativce,  profesionalne sportiste koji...
BrendQNT Težina2 kg
Nutriversum ISO Pro - 1kg
Ušteda 14%
0.0
Na lageru
3.590 rsd 3.100 rsd
+
Izolat proteina surutke Proteini mleka predstavljaju jednu od najvažnijih komponenti mleka sa nutritivnog aspekta. Proteine mleka čine dve velike grupe: kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina u kravljem mleku, a preostalih oko 20% su proteini surutke. Dobijaju se...
BrendNutriversum Težina1kg
Qnt Metapure Zero Carb - 900gr
Ušteda 10%
Na lageru
5.200 rsd 4.680 rsd
+
Metapure Zero Carb je najkvalitetniji  ultrafiltrirani izolat proteina surutke sa niskim sadržajem ugljenih hidrata i laktoze što ga čini izuzetno probavljivim, što je vrlo važno jer skraćuje vreme apsorpcije. Ovo je savršeno za one koji traže najbolje, rekreativce,  profesionalne sportiste...
BrendQNT Težina900 gr
Prikaži drugi 10 proizvod
Filtriranje proizvoda
Cena

rsd  –  rsd

  • 190rsd
  • 12500rsd
Brendovi Suplemenata
    Prikaži sve (20)