Black Kick Sour Maxler, 500gr

003293
Informacije
Načini plaćanja
  • — Platnim karticama online
  • — Gotovinom
  • — Pouzećem
  • — Uplatom na račun
  • — Pay pal
Dostava
Zašto mi?
Black Kick predstavlja energetski proizvod koji u svom sastavu kombinuje ugljene hidrate, vitamine i minerale sa kofeinom i gvaranom. Visoke koncentracije kofeina i gvarane obezbeđuju stimulišući efekat, s tim što kofein ima brzo delovanje, a gvarana sporije, pa u kobinaciji deluju duži vremenski period.

Black Kick se uzima pre i tokom treninga jer poboljšava cirkulaciju, stimuliše izdržljivost i snagu i smanjuje zamor i omogužava duže i kvalitetnije vežbanje. Preporučuje se kod rekreativnih sportova, fitnesa i kod osoba koje imaju aktivni životni stil.

Aktivne komponente ovog proizvoda su: kofein, gvarana, vitamini B grupe i minerali (kalcijum, kalijum, magnezijum i fosfor).

Kofein pripada grupi metilksantina i snažan je stimulans centralnog nervnog sistema. Kofein je u širokoj upotrebi u svakodnevnom životu (kafa, čaj, čokolada, kola napici i energetska pića). Nalazi se u listovima, kostuničavom voću i semenu mnogih biljaka (Coffeae semen, Theae folium, Pasta guarana, Mate folium, Colae semen). Efekti kofeina uključuju mobilizaciju masti iz tkiva i mišićnih ćelija, pri čemu se povećava njihova mogućnost korišćenja kao goriva, za promene kontraktilnosti misića, za smanjenje zamora i oslobađanje i stimulaciju aktivnosti adrenalina. Može da pomogne sportistima da duže i intenzivnije vežbaju, sa boljom koncentracijom. Prilikom većeg unosa, kofein može da izazove jače lupanje srca i dovede do preteranog uzbuđenja. Pića koja sadrže kofein mogu imati diuretski efekat. Nakon unošenja dejstvo počinje za 20-30 min, a traje 4-6 sati. Redovno uzimanje kofeina izaziva efekat adaptacije. Prema Evropskoj agenciji za bezbednost hrane (EFSA) maksimalna dnevna količina kofeina u dijetetskim suplementima je 300 mg. Pojedinačna doza (30 g) proizvoda Black Kick sadrži 87 mg kofeina.

Gvarana (Paullina cupana) je puzavica koja raste u gonjem toku Amazona. Plod gvarane je čaura koja sadrži seme od koga se dobija čvrsta masa čije je aktivno jedinjenje kofein. U Južnoj Americi gvarana se koristi kao stimulans u obliku različitih napitaka. U zapadnim zemljama, pilule i napici od ove paste se koriste protiv zamora, u kurama za mršavljenje i kao komponenta suplemenata koji se koriste za povećanje energetskog prometa i gubitak telesne mase. Najvažniji sastojak ovog ekstrakta je kofein koji pripada grupi metilksantina i predstavlja stimulans centralnog nervnog sistema. Zbog visokog sadržaja kofeina, gvarana se ne preporučuje za korišćenje u trudnoći, kod osoba za anksioznim poremećajama, kod osoba koje boluju od glaukoma, kardiovaskularnih oboljenja i visokog krvnog pritiska.

Pojedinačna doza (30 g) proizvoda Black Kick sadrži 113 mg kofeina iz gvarane. Ovaj kofein se apsorbuje u organizam znatno sporije od kofeina iz kafe, pa ima dugotrajniji efekat. Pojedinačna doza za pastu od semena gvarane je 450 mg i može se uzimati do 5 puta dnevno (srednja dnevna doza je oko 1.350 mg).

Vitamin B1 (tiamin, aneurin) pripada grupi hidrosolubilnih vitamina. Ovaj vitamin je koenzim u metabolizmu ugljenih hidrata i neophodan je u oksidativnoj dekarboksilaciji pirogrožđane kiseline. Vitamin B1 doprinosi brzoj apsorpciji glukoze i omogućava snabdevanje tkiva energijom.

Vitamin B2 (riboflavin) takođe pripada grupi hidrosolubilnih vitamina. Učestvuje u respiratornom lancu u procesu završne oksidacije hranljivih materija u organizmu.

Vitamin B3 (nijacin, nikotinamid, PP faktor) je hidrosolubilan vitamin i, kao i B2, sastavni je deo dva važna koenzima koja učestvuju u respiratomom lancu u procesu završne oksidacije hranijivih materija u organizmu (energetska funkcija).

Vitamin B5 (pantotenska kiselina) pripada grupi hidrosolubilnih vitamina. Ima strukturnu ulogu u koenzimu A, preko kojeg učestvuje u mnogim metaboličkim procesima, uključujući katabolizam ugljenih hidrata, masti i proteina.

Vitamin B6 (piridoksin, piridoksal, piridoksamin) je isto hidrosolubilan vitamin, a značajan je u metabolizmu proteina i aminokiselina. Potrebe organizma za ovim vitaminom rastu sa povećanim unosom proteina. Značajna je i njegova uloga u konverziji linolne kiseline do arahidonske, u glikogenolizi, u oslobađanju energije i za formiranje eritrocita, kao i u produkciji antitela.

Vitamin B7 (biotin) spada u hidrosolubilne vitamine B grupe. Neophodan je za procese katabolizma glukoze i masnih kiselina i dezaminaciji aminokiselina.

Vitamin B9 (folna kiselina) isto pripada grupi hidrosolubilnih vitamina. Neophodna je za prenošenje jedinica sa jednim ugljenikovim atomom, uglavnom u reakcijama metilacije. Učestvuje u rastu i razvoju, sintezi DNK i RNK i aminokiselina. Zajedno sa vitaminom B12 od vitalnog je značaja za ćelijsku deobu, kao i za formiranje zdravih crvenih krvnih ćelija.

Vitamin B12 pripada grupi hidrosolubilnih vitamina. Značajan je za rast novih ćelija, razvoj nervnog tkiva, metabolizam folata, sintezu DNK i produkciju energije.

Vitamin C je najvažniji hidrosolubilni antioksidans i snažan redukujući agens. Neophodan je za sintezu kolagena i drugih komponenata vezivnog tkiva. Neophodan je i za normalnu funkciju desni, zuba, hrskavice, kostiju, kože i krvnih sudova. Spada u antioksidanse i samim tim štiti ćelije od oksidativnog oštećenja. Deluje imuoprotektivno i moduliše sintezu eikozanoida.

Vitamin E (DL-alfa-tokoferil-acetat) pripada grupi liposolubilnih vitamina. Neophodan je za normalan rast, deluje kao antioksidans i reguliše sintezu prostaglandina i imunološke funkcije. Pokazuje i antitrombotsko i antiproliferativno delovanje.

Kalcijum (trikalcijum-fosfat) je esencijalan mineral koji spada u makroelemente. Zastupljen je u količini od 1-2% telesne mase i predstavlja najzastupljeniji element u ljudskom telu. Zajedno sa fosforom i magnezijumom, čini osnovnu komponentu kostiju i skeletne mase organizma. Samo oko 1% magnezijuma cirkulise u krvi. Pored strukturne uloge, ima i funkciju u održavanju srčanog rada, u procesu koagulacije krvi, u kontroli krvnog pritiska, omogućava mišićnu kontraktilnost, aktivaciju hormona, enzimske reakcije i prenos nervnih impulsa. Nedostatak kalcijuma u organizmu vezuje se za pojavu rahitisa kod dece, a kod odraslih za pojavu osteoporoze i osteomalacije. Postoji veći broj studija koje ukazuju da kalcijum može prevenirati i ublažiti simptome osteoporoze.

Preporuceni dnevni unos (PDU) za kalcijum za odrasle osobe iznosi 800 mg. Sa jednom dozom Black Kick preparata unese se 127 mg kalcijuma. Maksimalna dozvoljena dnevna količina za kalcijum u dijetetskim proizvodima je 1.200,0 mg. O tome treba voditi računa ako se uzimaju neki drugi suplementi sa sadržajem kalcijuma.

Magnezijum (magnezijum-karbonat) je makroelement neophodan za funkcionisanje preko 300 enzima uključenih u katabolizam ugljenih hidrata i proteina, sintezu masnih kiselina, aktivnost RNK. Preko polovine prisutnog magnezijuma u organizmu uključeno je u koštanu masu. Neophodan je za održavanje integriteta ćelijske membrane, nervnu provodljivost, održavanje tonusa krvnih sudova i relaksaciju mišića.

Kalijum (kalijum-hlorid) je mineral koji pripada grupi elektrolita. Njegova najznačajnija uloga u organizmu je regulisanje kiselo-bazne ravnoteže i količine vode u tkivima. Takođe, kalijum je bitan kod prenošenja nadražaja pri kontrakciji mišića, pa je esencijalan za funkciju mišića. Učestvuje u brojnim biohemijskim reakcijama organizma. Kalijum zajedno sa natrijumom učestvuje u prenošenju nervnih impulsa ćelijskih sistema. Deficit kalijuma je veoma redak, a depoi kalijuma se mogu isparazniti tokom dijareja i povraćanja, kao i tokom upotrebe diuretika.

Fosfor (trikalcijum-fosfat) je esencijalni element i spada u makroelemente. Najveći deo fosfora (85%) je vezan zajedno sa kalcijumom u kostima i zubima. Kalcijum i fosfor se često nazivaju i metaboličkim blizancima i odnos ova dva minerala u kostima je 2:1. Fosfor je esencijalna komponenta svih tkiva organizma i to u formi fosfolipida, nukleinskih kiselina i nukleotida. Neophodan je u metabolizmu masti, proteina, ugljenih hidrata. Fosfatne veze ATP-a su najznačajniji depo energije u organizmu.

Doziranje i način upotrebe

Sadržaj 2 dozirne merice (30 g) rastvoriti u 3 dl vode, popiti jednom dnevno.

Upozorenje: proizvod se ne preporučuje trudnicama i dojiljama, osobama sa srčanim smetnjama i visokim krvnim pritiskom. Za vreme korišćenja preparata, treba voditi računa o ukupnom dnevnom unosu kofeina. Veće količine kofeina mogu izazvati nervozu, nesanicu i tahikardije. Ukoliko se pojavi neki od ovih simptoma, prekinuti sa uzimanjem preparata i obratiti se lekaru. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Ukupna količina kofeina u ovom proizvodu je 200 mg.
5
5 od 5
Recenzije: 1
5 zvezdica
100%
4 zvezdice
0%
3 zvezdice
0%
2 zvezdice
0%
1 zvezdica
0%
Anonimno
5
Prednosti
Jedan od boljih pre workoutova osecao sam se kao bog

Ni jedan pre workout do sada mi nije pomogao kao black kick sour maxler
Nedostaci
Nema
Komentar
10/10 skroz preporucen
Istražite ponudu proizvoda
  • Najpopularnije
  • Proizvodi na AKCIJI
  • Nedavno pregledano
 
Besplatna dostava proizvoda

Za sve porudžbine vrednosti preko 7.000 din.

Garancija na kvalitet proizvoda

Svi proizvodi dolaze u originalnom pakovanju.

Popust za plaćanje karticom

10% popusta na proizvode koje nisu na akciji.