Basic Supplements ZMA Pro 120 kapsula

61
Informacije
Načini plaćanja
  • — Platnim karticama online
  • — Gotovinom
  • — Pouzećem
  • — Uplatom na račun
  • — Pay pal
Dostava
Zašto mi?

Cink

Cink je esencijalni element u tragovima koji naše telo koristi u raznim enzimima i procesima u celom telu. Konkretno, igra mnoge uloge u metabolizmu makronutrijenata (ugljeni hidrati, masti i proteini), replikaciji ćelija, sintezi proteina, rastu i zarastanju rana.

Cink se može izgubiti u znoju, što je jedna od teorija zašto je niži kod sportista. Smatra se da nizak nivo cinka (i magnezijuma) ograničava proizvodnju tes. i IGF-1 (inzulinu sličan faktor rasta), što sugeriše da bi nedostatak mogao ograničiti snagu i anabolizam. Cink se takođe ne skladišti dobro u telu, što zahteva da ga svakodnevno dobijamo iz naše ishrane ili suplementa. Zbog toga uzimanje ZMA, dobrog izvora cinka, može biti od pomoći.


Magnezijum


Kao i cink, magnezijum je prisutan u mnogim namirnicama i široko se koristi u celom telu za biohemijske reakcije. Neki od ključnih procesa koji uključuju magnezijum su proizvodnja energije, sinteza i funkcija mišića i proteina, zdravlje kostiju i razgradnja glikogena za dobijanje energije.

Kao i cink, može se izgubiti prekomernim znojenjem i stresom, a obično se nalazi na nižim nivoima kod sportista. Naši bubrezi blisko regulišu nivo magnezijuma u ​​telu i mogu pomoći da se manje izluči kada je nivo magnezijuma u ​​telu nizak.

Vitamin B6


Naša tela koriste vitamin B6 za mnoge od istih metaboličkih procesa kao cink i magnezijum, što ga čini još jednom komponentom većine ZMA suplemenata.

Vitamin B6 je poznat po svojoj ulozi u razgradnji hrane za energiju, zdravlje mozga i razvoj (kod odojčadi) i imuni sistem.

 

Na osnovu saznanja da sportisti obično imaju niže nivoe cinka i magnezijuma, zajedno sa njihovim tipičnim metaboličkim funkcijama u telu, teoretizira se da ZMA ima prednosti kao što je potencijal da poveća snagu i izgradnju mišića. Jedna studija je pokazala da ZMA, u kombinaciji sa treningom otpora, pokazuje povećanje test, IGF-1 (oba anabolička horm) i mišićne snage.

Trenutno bez recenzije

Istražite ponudu proizvoda
  • Najpopularnije
  • Proizvodi na AKCIJI
  • Nedavno pregledano
 
Besplatna dostava proizvoda

Za sve porudžbine vrednosti preko 7.000 din.

Garancija na kvalitet proizvoda

Svi proizvodi dolaze u originalnom pakovanju.

Popust za plaćanje karticom

10% popusta na proizvode koje nisu na akciji.